Ce familie frumoasă are Kolinda Grabar-Kitarovic, președintele Croației! Cine stă în spatele succesului ei

Ultima actualizare:
Poză de familie: Kolinda Grabar Kitarovic, Jakov Kitarovic și cei doi copii
Poză de familie: Kolinda Grabar Kitarovic, Jakov Kitarovic și cei doi copii

Kolinda Grabar-Kitaovic, președintele Croației, a fost cel mai mediatizat șef de stat în timpul Campionatului Mondial de Fotbal disputat în Rusia. Elegantă și de o frumusețe naturală, Kolinda Kitarovic este prima femeie președinte din istoria Uniunii Europene.

Nu mulți o știau pe Kolinda Grabar-Kitarovic până în 2015, anul în care a câștigat alegerile prezidențiale din Croația. O gafă a presei străine, care a confundat-o cu Coco Austin, avea să facă înconjurul lumii și să-i aducă președintelui croat o mediatizare pe care nu o merita.

Născută în Rijeka pe 29 aprilie 1968, Kolinda Grabar-Kitarovic are 50 de ani, este de religie romano-catolică, este în zodia taur și a fost prima femeie care a ocupat poziția de asistent al secretariatului general pentru diplomație publică din cadrul NATO. A mai deținut multiple poziții unde a fost implicată în relațiile diplomatice ale Croației cu alte țări din America de Nord și a mai fost ambasadorul Croației în SUA.

Președintele Croației a studiat la universități importante din Europa și SUA și a primit inclusiv o bursă Fulbright din partea universității Washington DC în scopul unei cercetări pre-doctorale ce viza relațiile internaționale și politicile de securitate. Ea vorbește fluent engleza, spaniola, portugheza, italiana, franceza și germana.


    Poză de familie: Kolinda Grabar Kitarovic, Jakov Kitarovic și cei doi copii
Poză de familie: Kolinda Grabar Kitarovic, Jakov Kitarovic și cei doi copii

Kolinda s-a căsătorit în 1996 cu Jakov Kitarovic (49 de ani) la biserica Sfântul Andrei din Bakru. Alegerea locului i-a aparținut Kolindei. „Ne-am căsătorit acolo deoarece fratele Giuseppe Vosilla este pastorul care m-a botezat”. Se spune că, în spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică. În cazul Kolindei Kitarovic este invers.

simeon stalpnicul png

Soțul ei este cel care a susținut-o pe Kolinda în toată perioada ascensiunii sale politice. În 2011, atunci când Kolinda a devenit asistent la secretariatul general al NATO, și-a luat familia și s-a mutat la Bruxelles. Soțul ei a renunțat pentru o bună perioadă la profesie și, ca s-o susțină pe Kolinda, s-a dedicat exclusiv vieții de familie. Acum, este consultant pentru cel mai mare producător de mase plastice din Croația. Kolinda și Jakov au împreună doi copii, un băiat și o fată: Luka (15 ani) și Katarina (17 ani). Interesant este că fiica lor este campioana Croației la patinaj artistic, la juniori.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net