Ce lecție de viață ne dă acest fotbalist! A luat-o de jos, acum va fi unul din starurile Mondialului!

Ultima actualizare:

    Matias Vecino este unul dintre cei mai importanți jucători din trupa UruguayuluiFoto: Getty Images
Matias Vecino este unul dintre cei mai importanți jucători din trupa UruguayuluiFoto: Getty Images

Matías Vecino avea 14 ani atunci când și-a pierdut tatăl, cel care l-a învățat toate secretele fotbalului. Ajutat de familie, fotbalistul, zdruncinat după moartea părintelui, a devenit un adevărat luptător. A cucerit Italia și i-a atras atenția lui Oscar Tabarez, selecționerul care conduce naționala Uruguayului de 10 ani.

Născut pe 24 august 1991, Matías Vecino a avut o copilărie grea. Pentru a ajunge fotbalist de performanță a făcut multe sacrificii. Călătorea în fiecare zi, cu trenul, câte 50 de kilometri, din San Jacinto până în Montevideo. Acolo a cunoscut gustul fotbalului, la Central Espanol. Până la debutul său la Nacional, transferul în Italia și recunoașterea internațională, Matías Vecino a trebuit să gestioneze moartea tatălui. 

Fotbalistul și-a tatuat chipul tatălui pe mâna dreaptă. Cei doi aveau o legătură indestructibilă și tot ce a reușit în carieră i-a dedicat prăintelui trecut în neființă. Mario Vecino a fost și el un  fotbalist important în țara sa natală, dar a murit într-un accident rutier. Dolly, mama tânărului Matías Vecino, avea să-i strângă pe toți din familie în jurul mesei și să le povestească tragedia. Vestea l-a devastat pe Matías. Au urmat momente de cumpănă pentru familia tânărului. Pentru a se descurca, mama lui Matías muncea, la un moment dat, la trei servicii. 

Locuiește în continuare în San Jacinto, alături de fiul cel mic Nicolas. Mai are însă și o fiică, cu doi ani mai mare decât Matías, care este avocat. 

Viața lui Matías Vecino avea să se schimbe radical în 2013 atunci când, după ce evoluase 18 luni pentru Nacional în țara natală, avea să fie remarcat de scouterii de la Fiorentina. Pasul în Serie A nu a fost atât de simplu. Deși contractul l-a semnat în ianuarie, Vecino a ajuns la echipa din Florența abia în vara acelui an, din cauza unor probleme cu transferul său. Apoi, nu a fost inclus de Vincenzo Montela, antrenorul de la acea vreme, în rândul echipierilor eligibili pentru meciurile din Europa League. 


    Matias Vecino este un mijlocaș cu un joc foarte bun la intercepțieFoto: Getty Images
Matias Vecino este un mijlocaș cu un joc foarte bun la intercepțieFoto: Getty Images

Debutul pentru Fiorentina a avut loc pe 26 septembrie 2013, într-o înfrângere suferită în fața lui Inter Milano, 1-2. După doar 6 prezențe în tricoul viola, Vecino avea să fie împrumutat în acel sezon la Cagliari. Pentru sarzi a evoluat în doar 9 partide dar a marcat 2 goluri. În sezonul 2014-2015 a urmat un alt împrumut, la Empoli. Acolo avea să se adapteze la stilul de joc italian. A avut 36 de prezențe și 2 goluri. A revenit la finele acelui sezon la Fiorentina mai puternic și s-a impus ca titular indiscutabil. 


    Acesta va fi „11”-le tip al Uruguayului pentru Campionatul Mondial din RusiaFoto: The Guardian
Acesta va fi „11”-le tip al Uruguayului pentru Campionatul Mondial din RusiaFoto: The Guardian

Recunoașterea deplină a talentului său a venit în vara lui 2017, atunci când a semnat un contract cu Inter Milano, clubul lombard plătind pentru transferul lui 25 de milioane de euro. S-a impus rapid în primul „11” al noii sale echipe. A debutat pentru Inter chiar într-un meci contra Fiorentinei, câștigat cu 3-0 și a marcat primul său gol pentru lombarzi în a doua etapă, în victoria obținută cu 3-1 pe terenul celor de la Roma. 

Vecino și-a demonstrat, însă, valoarea, în ultima etapă. Lazio și Inter se înfruntau pe terenul capitolinilor pentru un loc de Liga Campionilor. Gazdele, adică cei de la Lazio, au condus de două ori, însă Inter a reușit să revină de fiecare dată pe tabelă. La egal, tot Lazio mergea în Champions League de pe locul 4, însă Vecino a marcat golul câștigător, pentru Inter, care s-a impus la capătul unui meci dramatic cu scorul de 2-3, iar formația lombardă a revenit, după ani buni, în competiția care reunește elita fotbalului european. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net