Echipa de aur a Mondialului! 11-le ideal de la CM 2018

Ultima actualizare:

    Luka Modric, unul dintre cei mai valoroşi jucători la CM 2018
Luka Modric, unul dintre cei mai valoroşi jucători la CM 2018

Campionatul Mondial 2018 se apropie de final, finala Franţa – Croaţia având loc duminică seară, la Moscova. Indiferent de rezultatul final, ambele combatante sunt bine reprezentate în cel mai valoros 11 al competiţiei.

Ca de obicei după turneele finale, specialiştii îşi dau cu părerea privind jucătorii care merită să intre în echipa ideală. Putem face şi noi un exerciţiu de imaginaţie şi să punem pe teren 11 fotbalişti care şi-au făcut treaba cu brio pe posturile pe care evoluează. În poartă, l-am ales pe englezul Pickford, unul dintre artizanii cu care „leii” britanici au pătruns în careul de aşi. Portarul grupării Everton a impresionat în special în meciurile din optimi (cu Columbia, la penalty-uri) şi sferturi (cu Suedia), atunci când englezii au avut cu adevărat nevoie de intervenţiile sale. Pe linia de fund, lateralul dreapta Benjamin Pavard a fost o surpriză extrem de plăcută, iar golul său cu Argentina va rămâne unul de referinţă. Pe centru, stoperul columbian Yerry Mina a reuşit să dea trei goluri, infiltrându-se în topul clasamentului golgheterilor. Şi croatul Domagoj Vida a dat un gol crucial, în sfertul de finală cu Rusia, însă ambiţia şi puterea sa de luptă au fost emblematice pentru ascensiunea ex-iugoslavilor. În ceea ce priveşte fundaşii stânga, n-au existat nume care să ia faţa, dar uruguayanul Diego Laxalt e un jucător interesant, de care vom mai auzi.

Luka Modric, decarul Croaţiei, n-avea cum să lipsească din această enumerare, mijlocaşul de la Real Madrid fiind „motorul” naţionalei sale. Lângă Modric l-am pus pe genialul Eden Hazard, responsabilul cu creaţia în naţionala Belgiei, medaliată cu bronz la CM 2018. De asemenea, cu trei goluri înscrise, unul mai spectaculos decât altul, rusul Denis Cheryshev îşi merită pe deplin un loc în echipa turneului final, cu atât mai mult cu cât gazdele nu s-au făcut de râs, oprindu-se în sferturi. La limita între mijlocaş şi atacant se află francezul Antoine Griezmann. Într-o naţională a „cocoşilor” plină de staruri, Griezmann e cel care face ordine pe faza ofensivă. Dacă Griezmann e servantul perfect, Kyllian Mbappe e „killer”-ul idela, aşa cum s-a văzut în magnifica sa prestaţie din optimea cu Argentina. La numai 19 ani, Mbappe e fotbalistul cu cel mai mare potenţial de creştere pe care l-am văzut la CM din Rusia. Cel mai probabil, englezul Harry Kane a câştigat titlul de golgheter al Cupei Mondiale. Cu şase reuşite, vârful lui Tottenham a profitat şi de conjunctură (a dat o „triplă” cu modesta Panama), dar acest detaliu nu-i ştirbeşte nimic din merite.

Echipa ideală a turneului final

Pickford (Anglia) – Pavard (Franţa), Mina (Columbia), Vida (Croaţia), Laxalt (Uruguay) – Cheryshev (Rusia), Modric (Croaţia), Griezmann (Franţa), Hazard (Belgia) – Kane (Anglia), Mbappe (Franţa)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net