Echipa de fotbal a Franței s-a impus cu 2-0 în meciul cu Irlanda, contând ca partidă de pregătire înainte de Campionatul Mondial care se va desfășura luna viitoare, în Rusia.


Influențată de ploaie, disputa i-a prilejuit lui Giroud să-l egaleze pe dine Zidane într-un clasament all-time al celor mai buni marcatori din naţionala Franţei, ambii având câte 31. Acesta a deschis scorul în minutul 40, iar diferența a fost majorată de Fékir (43).

La finalul disputei, Didier Deschamps a apreciat evoluția echipei  sale:
"Acest meci a răspuns tuturor aşteptărilor mele. Poate este un pic exagerat, dar am avut o prestaţie foarte bună. I-am alergat mult pe irlandezi, care au cedat în finalul primei reprize. În privinţa intenţiilor, mişcarea, disponibilitatea, da, sunt mulţumit. Sunt mulţumit şi de atacanţi. S-au deplasat bine. Am lucrat la asta şi au făcut-o bine. Au colaborat bine. Giroud este un jucător foarte eficace şi face parte dintr-un cerc select al celor mai buni marcatori ai Franţei. În privinţa lui Mbappe, el rămâne un jucător creativ, aşa cum simte. El creează multe ocazii prin preluările sale şi viteza sa".

La turneul final al CM de fotbal din Rusia, Franţa face parte din Grupa C alături de Australia, Danemarca şi Peru. Irlanda, în schimb, nu s-a calificat la CM 2018.

 
 
Loading...