Mai poate Spania să câştige Cupa Mondială? Gerard Pique crede în minuni

Ultima actualizare:

    Gerard Pique e unul din liderii naţionalei Spaniei
Gerard Pique e unul din liderii naţionalei Spaniei

Vineri, la Sochi (ora 21.00), Spania joacă derby-ul grupei B, cu Portugalia lui Ronaldo, în condiţiile în care ibericii au de două zile un nou selecţioner. Experimentatul Gerard Pique a apelat la istoria sportului pentru a găsi un caz similar.

Pentru că a semnat pe ascuns cu Real Madrid, Julen Lopetegui a fost dat afară de la naţională şi i-a lăsat pe spanioli total descoperiţi pe banca tehnică. Noul selecţioner, Fernando Hierro, a fost varianta cea mai la îndemână a federaţiei iberice, ţinând cont că acesta era oricum în lotul deplasat în Rusia, dar ca director sportiv. Astfel, putem spune că Spania va debuta în această seară la Mondiale fără antrenor, asta până când Hierro ne va demonstra contrariul.

Cazul lui Lopetegui e unul rarisim, nu numai în istoria fotbalului, ci şi a sportului în general. Plecări neaşteptate de antrenori sau selecţioneri au mai fost, dar niciodată atât de aproape de o competiţie majoră şi la o echipă cu mari pretenţii, ca naţionala Spaniei. Pentru a găsi o situaţie cât de cât asemănătoare, fundaşul Gerard Pique, unul dintre liderii vestiarului, ne-a amintit tuturor de un caz petrecut în urmă cu 29 de ani. „Universitatea din Michigan. Baschet. 1989. Campioni în NCAA. N-ar fi prima dată. Toţi uniţi, acum mai mult ca niciodată”, a postat Pique pe o reţea de socializare. Ce-a vrut să ne transmită fotbalistul de 31 de ani al Barcelonei? În 1989, echipa de baschet universitar din Michigan şi-a schimbat antrenorul în preziua începerii campionatului pentru a câştiga apoi râvnitul titlu.

Gerard Pique a fost acompaniat de un alt jucător exponenţial al Spaniei, căpitanul Sergio Ramos. „Suntem echipa naţională, reprezentăm o stemă, nişte culori, pe fanii noştri şi o ţară întreagă. Ieri, azi şi mâine suntem împreună. Forza Spania!”, a notat stoperul de la Real Madrid. Până să câştige Mondialul, aşa cum speră Pique şi Ramos, Spania dă vineri o bătălie cu caracter decisiv contra naţionalei lui Cristiano Ronaldo. Într-o grupă din care mai fac parte Maroc şi Iran, câştigătoarea derby-ului Spania – Portugalia se poate gândi deja la calificarea în optimi de pe primul loc.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net