Messi trage ultimul cartuş la Mondiale. Argentina debutează sâmbătă

Ultima actualizare:

    Leo Messi va juca al patrulea Mondial în trcioul Argentinei
Leo Messi va juca al patrulea Mondial în trcioul Argentinei

Argentina debutează sâmbătă (ora 16.00) la Mondialul din Rusia cu o presiune enormă, în special pe umerii vedetei Leo Messi. La 31 de ani, fotbalistul Barcelonei ştie că aceasta e ultima sa şansă de a ridica deasupra capului trofeul „Jules Rimet”.

În urmă cu doi ani, după o finală dramatică de Copa America (pierdută de Argentina la penalty-uri contra echipei din Chile), Leo Messi a făcut un anunţ şoc, retrăgându-se de la naţională. În cele din urmă, sud-americanul a revenit asupra deciziei, cu scopul principal de a reuşi să-şi treacă în palmares trofeul care îi lipseşte cel mai mult, cel al Cupei Mondiale. Competiţia din Rusia e al patrulea campionat mondial jucat de Messi, în precedentele trei Argentina oprindu-se de două ori în sferturi (2006 şi 2010) şi o dată în finală (2014). Chestionat recent asupra viitorului său la naţională, Leo Messi a evitat un răspuns clar. „Depinde de cum va decurge pentru noi Mondialul din Rusia”, a precizat atacantul celor de la FC Barcelona. Astfel, devine clar că un nou eşec în tentativa de cucerire a titlului mondial ar fi extrem de greu de digerat de Messi. Peste patru ani, în Qatar, la CM 2022, argentinianul ar avea 35 de ani şi e lesne de imaginat că n-ar mai avea aceeaşi motivaţie şi aceeaşi putere de a trage după el naţionala „pumelor”.

De când îmbracă tricoul naţionalei, Leo Messi a fost pus mereu în oglindă cu marele Diego Armando Maradona, cel care a dus Argentina spre trofeul suprem în 1986. La nivel mental, comparaţia pare să fie frâna care l-a oprit deocamdată pe Messi să meargă până la capăt la un Mondial. „Trebuie să profităm de prezenţa lui şi să-l ajutăm să obţină ceea ce merită. Fotbalul e un joc colectiv, nu ne putem baza doar pe el”, a declarat preşedintele federaţie argentiniene, într-o încercare de a mai lua din presiunea care apasă asupra lui Messi.

Sâmbătă, la Moscova, Argentina lui Messi debutează la CM 2018 împotriva debutanţilor islandezi, aflaţi la prima experienţă de acest gen. Ca o curiozitate, în ultimele şapte ediţii de Mondial, Argentina a jucat de cinci ori în primul meci contra unei echipe debutante. S-a întâmplat cu Grecia în 1994 (4-0), cu Japonia în 1998 (1-0), cu Coasta de Fildeş în 2006 (2-1) şi cu Bosnia în 2014 (2-1). „Argentinienii vor ca naţionala lor să câştige Cupa Mondială. La noi nimeni nu ne cere asta. Dacă nu vom câştiga acest meci, nu vom frânge atâtea inimi cum s-ar întâmpla în cazul Argentinei”, a declarat selecţionerul islandez.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net