Mondialul durerii. Primele două favorite, în stare de şoc

Ultima actualizare:

    Neymar a fost o dezamăgire la primul meci al Braziliei
Neymar a fost o dezamăgire la primul meci al Braziliei

După Spania şi Argentina, alte două mari forţe de la CM 2018 au călcat strâmb. Brazilia lui Neymar şi campioana mondială Germania sunt marile dezamăgiri din prima etapă a grupelor.

Imaginea lui Neymar schimonosindu-se de durere e semnificativă pentru debutul naţionalei Braziliei, echipă care impresionase în amicale şi care îşi depusese candidatura fermă la cucerirea titlului mondial. 1-1 cu Elveţia e un rezultat neaşteptat pentru fanii „Selecao”, Neymar şi coechipierii săi lovindu-se de o naţională robustă şi foarte bine organizată. Dincolo de scorul final, Brazilia a dezamăgit prin joc, iar super-starul Neymar a fost primul pus la zid. Atacantul grupării franceze PSG a fost acuzat de egoism, acţiunile sale de atac încheindu-se mai mereu cu execuţii individuale. Exagerând cu driblingurile, Neymar a fost o pradă uşoară pentru elveţieni, aceştia apelând inclusiv la faulturi repetate pentru a distruge din faşă orice iniţiativă a brazilianului. „Neymar a fost un dezastru, a vrut să câştige meciul singur şi a stricat totul. Merita să fie schimbat. De ce nu a jucat Douglas Costa?”, au notat jurnaliştii de la ESPN Brasil.

O durere poate mai mare decât în Brazilia găsim în aceste zile în Germania, ţara campioanei mondiale la zi. Dintr-o naţională obişnuită să calce totul în picioare, „Mannschaft”-ul a fost adus cu picioarele pe pământ de ambiţioasa echipă a Mexicului. Eşecul cu 0-1 face ca nemţii să tremure acum chiar şi pentru ieşirea din grupă, orice altă înfrângere, cu Suedia sau Coreea de Sud, urmând să fie fatală fotbaliştilor lui Joachim Löw. Presa din Germania a taxat aşa cum se cuvine evoluţia lamentabilă a campionilor mondiali. „Faliment”, „fiasco”, „catastrofă” au fost cuvintele cele mai dure menite să-i trezească la viaţă pe jucătorii germani.


    Portarul german Neuer n-a reuşit să evite înfrângerea Germaniei cu Mexic
Portarul german Neuer n-a reuşit să evite înfrângerea Germaniei cu Mexic

Este pentru a treia oară la rând când deţinătoarea titlului de campioană mondială începe cu stângul ediţia următoare. Păţania Germaniei (0-1 cu Mexic) ne aduce aminte de Spania, campioana din 2010 debutând în 2014 cu un năucitor 1-5 contra Olandei. Mergând mai departe, la ediţia din 2010 a Mondialului, Italia venea după succesul obţinut în 2006, iar Squadra Azzurra a scos cu greu un 1-1 cu Paraguay. În ambele cazuri, Spania şi Italia au ratat calificarea în optimi, precedente care îi sperie acum pe nemţi.

Înainte de Mondial, casele de pariuri au plasat pe primele două locuri în topul favoritelor naţionalele Braziliei şi Germaniei. Cele două nu şi-au confirmat deloc statutul, lucru care s-a întâmplat şi cu următoarele trei favorite. Spania şi Argentina au terminat la egalitate meciurile cu Portugalia (3-3), respectiv Islanda (1-1), în timp ce Franţa s-a chinuit teribil pentru o victorie scurtă, 2-1 cu modesta Australie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net