Un „maraton” pentru titlul mondial! Câte meciuri a jucat croatul Rakitic

Ultima actualizare:

    Ivan Rakitic e în faţa celui de-al 71-lea meci al sezonului
Ivan Rakitic e în faţa celui de-al 71-lea meci al sezonului

Croaţia are destule atuuri pentru a depăşi duminică Franţa şi pentru a deveni în premieră campioană mondială. Unul dintre acestea este „maratonistul” Ivan Rakitic, fotbalistul care a jucat 71 de meciuri în sezonul 2017-2018.

Cu 24 de ore înaintea finalei de la Moscova, principala grijă a francezilor şi croaţilor e prospeţimea fizică a jucătorilor, la capătul unei stagiuni epuizante. La acest capitol, nimeni n-a jucat mai mult în lume decât Ivan Rakitic, mijlocaşul Barcelonei şi al Croaţiei. De la jumătatea lunii august 2017 au trecut 11 luni în care Rakitic a strâns nu mai puţin de 70 de partide (55 la echipa de club şi 15 la naţională) , media fiind una impresionantă, de un meci la patru-cinci zile. Mâine, fotbalistul de 30 de ani va bifa a 71-a confruntare a sezonului şi va rămâne singur pe primul loc în ierarhia „maratoniştilor”, depăşindu-l astfel pe brazilianul Willian, care s-a oprit la cota 70. De la adversara de duminică a croaţilor, cel mai mult au jucat atacanţii Griezmann (66 de meciuri) şi Mbappe (63), principalele arme ofensive ale Franţei.

Revenind la Rakitic, croatul a fost la un pas să rateze semifinala cu Anglia din cauza unei febre cu care s-a luptat în noaptea dinaintea meciului. „Am avut aproape 39 de grade şi am slăbit vreo patru kilograme. Stăteam în pat şi încercam să găsesc puterea de intra pe teren. Aş fi jucat şi fără un picior!”, a declarat Rakitic, un fotbalist emblematic pentru dorinţa imensă a Croaţiei de a câştiga Campionatul Mondial din Rusia.

Topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în 2017-2018

Jucător        Club / Naţională   Meciuri jucate

1. Ivan Rakitic      Barcelona / Croaţia        70

2. Willian    Chelsea / Brazilia 70

3. Rashford Man. United / Anglia     67

4. B. Silva   Man. City / Portugalia   67

5. De Bruyne        Man. City / Belgia          67

Pentru a înţelege mai bine efortul supraomenesc făcut de Rakitic în stagiunea 2017-2018, să aruncăm o privire în clasamentul celor mai utilizaţi fotbalişti români. Astfel, lider la prezenţe e FCSB-istul Dennis Man, cu 53 de meciuri, urmat de Claudiu Keşeru (47 de partide pentru Ludogoreţ şi echipa naţională) şi Florin Tănase (46).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net