Un român, semifinalist la Fotbal pentru Prietenie 2018, turneu organizat la Moscova

Ultima actualizare:

    Victor Stancovici și Maria Dan, reprezentanții României în ediția de anul acesta a programului, au jucat fotbal și au interacționat cu copii din toate colțurile lumii făcând parte din echipa „Balena cu cocoașă”Click!
Victor Stancovici și Maria Dan, reprezentanții României în ediția de anul acesta a programului, au jucat fotbal și au interacționat cu copii din toate colțurile lumii făcând parte din echipa „Balena cu cocoașă”Click!

Pe 12 iunie, la stadionul Sapsan Arena din Moscova, s-a desfășurat Campionatul Fotbal pentru Prietenie, parte din programul internațional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie organizat de Gazprom, partener oficial al FIFA și al Campionatului Mondial 2018.

32 de echipe internaționale ale prieteniei, formate din copii cu vârsta de 12 ani, fete și băieți din Europa, Asia, Africa, America de Nord, America de Sud, Australia și Oceania, s-au întâlnit pe terenul de fotbal în cadrul campionatului. Astfel, se încheie cea de-a șasea ediție Fotbal pentru Prietenie, o dovadă a dezvoltării continue a programului: 211 țări și regiuni au participat anul acesta in cadrul programului, o creștere semnificativă față de cele 64 de țări participante în 2017.

Participanții de anul acesta s-au reunit în Moscova, iar cele 32 de echipe formate din copii de 12 ani din toată lumea au purtat numele unor animale pe cale de dispariție pentru a atrage atenția tinerilor participanți asupra mediului înconjurător și a importanței de a proteja natura și animalele din întreaga lume.   

Victor a jucat în echipa Balena cu Cocoașă

În total, evenimentele finale din Moscova ale programului Fotbal pentru Prietenie au reunit peste 1.500 de participanți. Primele trei zile ale programului au fost dedicate Taberei Prieteniei, printr-o serie de activități și antrenamente menite să pregătească participanții pentru Campionatul Fotbal pentru Prietenie.

„Am jucat fotbal și am cunoscut sute de copii din toată lumea. Am avut în fiecare zi multe activități care ne-au apropiat tot mai mult de ceilalți copii. Sunt mândru că am fost selectat căpitanul echipei din care am făcut parte și că am reușit să ajungem în semifinala Campionatului Fotbal pentru Prietenie. O să rămân cu multe amintiri din acest program și sper să țin legătura cu mulți dintre copiii pe care i-am cunoscut aici.” – Victor Stancovici, tânărul fotbalist roman din programul Fotbal pentru Prietenie.


    Victor Stancovici a fost unul dintre cei mai buni fundași ai turneuluiClick!
Victor Stancovici a fost unul dintre cei mai buni fundași ai turneuluiClick!

„Articolele scrise de mine au apărut în ziarul Fotbal pentru Prietenie și au fost citite de toți copiii și adulții din program – sunt foarte mândră! Mă bucur și că echipa noastră a ajuns în semifinală, pentru că toți fotbaliștii sunt foarte buni și se ajută unii pe ceilalți. Am avut o echipă unită și asta a fost cel mai important.” – a declarat Maria Dan, tânăra „jurnalistă” din România, participant în programul Fotbal pentru Prietenie 2018 

E o tradiție ca participanții în programul Fotbal pentru Prietenie să încheie activitățile finale ale programului particpând la un meci de fotbal important. Anul acesta, toți cei peste 1.500 de participanți vor avea ocazia să participe la meciul de deschidere a Campionatului Mondial 2018, între Rusia și Arabia Saudită, care are loc pe 14 iunie.


    Maria Dan a fost desemnată cea mai bună tânără jurbalistă a programului din 2018Click!
Maria Dan a fost desemnată cea mai bună tânără jurbalistă a programului din 2018Click!

Încă din anul 2013, PJSC Gazprom a organizat programul social internațional pentru copii Football for Friendschip. Valorile cheie promovate de acest proiect includ prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiția și onoarea. Participanții sunt Tineri Jucători (fete și băieți, inclusiv cei care se confruntă cu probleme fizice), dar și Tineri Jurnaliști care se ocupă de evenimentele F4F în cadrul Centrului Internațional de Presă pentru Copii Football for Friendship. Sfera geografică a programului se extinde în fiecare an: de la 8 țări în anul 2013, la 211 țări în anul 2018. În ultimii cinci ani, peste 3,700 de oameni au participat la program. Football for Friendship este susținut de FIFA, UEFA, Comitetul Olimpic Internațional, federații de fotbal din diverse țări, fundații internaționale de caritate pentru copii și de cele mai importante cluburi de fotbal din lume.


    Copiii s-au simțit bine și au învățat ce înseamnă prietenia și cât de important e să fie trecută dincolo de prejudecățiClick!
Copiii s-au simțit bine și au învățat ce înseamnă prietenia și cât de important e să fie trecută dincolo de prejudecățiClick!

32 Echipe Internaționale ale Prieteniei s-au format în cadrul Open Draw-ului și s-au stabilit rolurile fiecărui tânăr jucător din toate țările (portar, fundaș, mijlocaș sau atacant). După definirea rolurilor pentru Tinerii Jucători, antrenorii lor vor fi selectați în următorul mod: au fost stabilite 19 țări care vor reprezenta Tinerii Antrenori într-o manieră imprevizibilă, ca rezultat al Open Draw-ului, 11 antrenori vor fi aleși din orașele-gazdă pentru Cupa Mondială a Rusiei, ediția 2018, iar doi Tineri Antrenori vor fi selectați dintre cei mai buni participanți în cadrul sezoanelor anterioare ale programului Football for Friendship.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net