Cum a găsit Victor Pițurcă elixirul tinereții! Fostul selecționer arată ca la 40 de ani

Ultima actualizare:
Victor Pițurcă  aleargă zilnic în  pădurea Băneasa
Victor Pițurcă aleargă zilnic în pădurea Băneasa

Dacă s-ar face o nouă serie din ”Nemuritorul”, Victor Piţurcă ar trebui să joace rolul principal. Fostul selecţioner arată acum, la aproape 64 de ani, exact ca atunci când începea cariera de antrenor la naţională, în urmă cu 22 de ani. Secretul lui este simplu: are o viaţă sportivă, din care sunt excluse nu doar excesele, dar şi alimentele nesănătoase.

Victor Piţurcă a ţinut mereu la imaginea lui, aşa că în momentul în care a fost surprins zilele trecute de fotoreporterii Click! ieşind de la o frizerie pe care o frecventează de ani buni, nimeni nu a fost mirat să observe că fiecare fir de păr îi stătea parcă aşezat cu mâna. Născut la 8 mai 1956, fostul atacant al Stelei demonstrează în fiecare zi că timpul poate deveni doar o variabilă atunci când pui pe primul plan sănătatea ta şi sportul. Spre deosebire de mulţi alţi fotbalişti de top care după abandonarea activităţii mai fac sport doar în faţa televizorului, Piţi şi-a păstrat stilul de viaţă activ. Indiferent cât de încărcat îi era programul, el nu a renunţat niciodată la alergarea zilnică. Şi nu vorbim de o mişcare pe bandă, într-o sală de fitness, ci în pădurea Băneasa, acolo unde poate fi văzut în fiecare dimineaţă acoperind un traseu de aproximativ 7 kilometri. 

Dar sportul nu e singurul ingredient din acest veritabil elixir al tinereţii pe care îl ”consumă” zilnic. Fostul selecţioner mănâncă numai produse bio, măcar că nu le cumpără de la magazine, ci le ia chiar din propria fermă, din satul Islaz, comuna Bră­­neşti, din imediata apropiere a Bucureştiului. Acolo, Piţurcă a cumpărat, în urmă cu aproape 15 ani, un teren de câteva mii de metri pătraţi la marginea satului Islaz, în care şi-a făcut o adevărată fermă bio. Antrenorul creşte acolo câteva sute de găini, gâşte, raţe, curci, plus doi-trei porci gata de sacrificare oricând i se termină stocul de carne. Reporterii Click! au vizitat ferma în urmă cu trei ani şi au aflat că toate animalele sunt hrănite doar cu iarbă şi cereale din localitate, netratate chimic. Pe lângă acestea, Piţi are şi o seră imensă, care îi garantează roşii şi orice alte legume proaspete şi pe timp de iarnă. Nici fructele nu au fost uitate, având plantaţi meri, peri, pruni, vişini, cireşi şi câţiva gutui. Desigur, nimic nu este stropit, pentru a-şi păstra proprietăţile.

Ferma de la  Brănești îl asigură  că mănâncă  numai alimente bio
Ferma de la Brănești îl asigură că mănâncă numai alimente bio

În ciuda stilului de viaţă sănătos, Piţurcă nu reuşeşte să găsească o soluţie magică şi în antrenorat, revenirea lui în Liga 1 după o absenţă de 9 ani nefiind una reuşită. El a rezistat doar patru luni ca antrenor principal la Universitatea Craiova, acolo unde iniţial semnase în august 2019 un contract pe 3 ani. Rezultatele slabe obţinute la cârma oltenilor -  doar 8 victorii în 16 meciuri în care şi-a mai trecut în cont 3 egaluri şi 5 înfrângeri - şi divergenţele cu patronul echipei legate de întărirea lotului l-au făcut pe Victor Piţurcă să plece de la echipă înainte de reluarea pregătirilor din luna ianuarie. Totuşi, tehnicianul rămâne în istorie ca unul dintre cei mai importanţi selecţioneri, care a calificat naţionala României la turneele finale ale Campionatelor Europene din 2000 şi 2008. 

Ferma de la  Brănești îl asigură  că mănâncă  numai alimente bio
Ferma de la Brănești îl asigură că mănâncă numai alimente bio


    Ferma de la  Brănești îl asigură  că mănâncă  numai alimente bio
Ferma de la Brănești îl asigură că mănâncă numai alimente bio

Este un tată şi un bunic model

Când nu se uită la meciuri sau nu negociază contracte, Victor Piţurcă este un tată şi un bunic model. Deseori este văzut la plimbare cu doi copii apropiaţi de vârstă. Unul este nepotul lui din partea fiicei, David, care în acest an va împlini 10 ani, şi celălalt este Edan, care va face anul acesta 13 ani şi care este fiul lui din relaţia cu Vica Blochina. Fostul fotbalist a devenit foarte apropiat de băiatul lui cel mic, care îi seamănă ca două picături de apă şi căruia îi face toate poftele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net