7 momente de neuitat de la Euro

Ultima actualizare:

    Mascota Europeanului,  Super Victor, a fost  prezentă la fiecare meci
Mascota Europeanului, Super Victor, a fost prezentă la fiecare meci

Jucătorii şi fanii au produs la EURO faze emoţionante, atât pe teren cât şi-n afara lui. Iată cele mai frumoase 7 momente petrecute de-a lungul ultimei luni la Euro 2016, de la marşul suporterilor români la salutul viking al islandezilor sau îmbrăţişarea lui Ronaldo cu Bale. Finala Europeanului a avut loc aseară, după închiderea ediţiei.

1. Românii au defilat prin Paris

Înaintea meciul cu Elveţia din grupe, suporterii noştri s-au mobilizat şi au parcurs patru kilometri pe jos, de la fan zone-ul de la lângă Turnul Eiffel şi până la stadionul „Parc de Princes”. O mare de oameni în tricouri galbene sau care fluturau steagul ţării a luat cu asalt străzile de pe malul Senei, în jur de 15.000 de persoane având bilet pentru jocul cu Elveţia. Parada noastră a fost aplaudată de fanii altor ţări, iniţiativa fiind demnă de lăudat.

2. Întâlnirea lui Iordănescu cu familia

La partida de debut a turneului, România a întâlnit gazda Franţa. În tribune s-au aflat şi trei dintre cei patru copii ai selecţionerului nostru, Anghel Iordănescu. Înaintea partidei, camerele tv au suprins un gest de tandreţe, iar imaginile au făcut înconjurul Europei. “Generalul” şi-a luat în braţe urmaşii, i-a sărutat părinteşte şi dacă băieţii Andrei şi Alex s-au ţinut tare, fiica Maria a plâns din cauza emoţiilor. Soţia Valeria nu a participat la meci din superstiţie, de fapt femeia urmărind jocurile doar din faţa televizorului.

3. Salutul viking al islandezilor

Islanda a fost supriza competiţiei, o ţară cu doar 33.000 de locuitori reuşind să învingă o forţă ca Anglia şi să se califice în sferturi, acolo unde a întâlnit Franţa, iar gazdele s-au impus cu 5-2. A rămas totuşi în memorie modul în care islandezii au sărbătorit cu fanii lor la finalul fiecărui joc, ei aplaudând sacadat şi strigând războinic. De fapt, salutul viking a plăcut atât de mult încât a fost preluat şi de suporterii francezi sau germani, care au recreat atmosfera islandeză la jocul direct, când „panzerele” au fost înfrânte.

4. Lacrimile lui Buffon

Unul dintre cei mai mari portari ai fotbalului mondial, Gigi Buffon, nu şi-a putut stăpâni lacrimile la finalul meciului dintre Italia şi Germania, nemţii reuşind pentru prima dată în istorie să-i elimine pe peninsulari la un turneu final. Goal-keeper-ul şi-a cerut scuze suporterilor din tribune, a fost primul care i-a felicitat pe adversari şi a anunţat că va juca şi la Mondialul din 2018, când va avea 40 de ani, dacă ţara sa se va califica. Fanii l-au consolat, spunând că nu pot fi supăraţi pe un om care s-a dăruit total echipei.

5. Gesturile scârboase ale selecţionerului Germaniei

Nemţii s-au înclinat abia în semifinale, „cocoşii galici” reuşind să câştige cu 2-0. Până atunci s-au distrat în grupe şi au trecut de Slovacia şi Italia până la faza ultimul act. Însă, selecţionerul Joachim Low a ieşit în evidenţă în mod neplăcut. În partida cu Ucraina a dus de mai multe ori mâna la nas, apoi la gură, dar în repriza a doua a şocat: şi-a băgat mâna în pantaloni după care şi-a mirosit-o. Şi-a cerut scuze, dar la întâlnirea cu Slovacia a comis-o din nou, de data aceasta fiind surprins în timp ce se scarpină la subraţ şi apoi îşi ţine mâna la nas.

6. Payet îi sărută gheata lui Griezmann

Meciul Franţa – Irlanda, 2-1, a arătat ce înseamnă aprecierea colegilor. Antoine Griezmann a reuşit şi al doilea gol, gazdele aveau să se impună, dar imediat după reuşită, fotografii au suprins un moment incredibil. Payet l-a strigat, cei doi s-au apropiat, iar Dimitri a îngenunchiat în faţa lui „Grizou”. I-a luat piciorul stâng, l-a pus pe genunchiul său, i-a mângâiat gheata, apoi a sărutat-o. La partida cu Islanda gesturile s-au repetat, de data aceasta Griezmann arătându-i respectul cuvenit lui Payet.

7. Cristiano Ronaldo l-a îmbrăţişat pe Bale

Portugalia a trecut de Ţara Galilor, 2-0, într-un joc în care s-au duelat Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, cei doi fiind colegi la Real Madrid. După meci ei s-au întreţinut mai multe minute, iar lusitanul l-a luat în braţe pe britanic şi i-a şoptit câteva vorbe la ureche, încurajându-l. Ronaldo nu a vrut să spună ce i-a transmis, doar anunţând că l-a felicitat pe Bale pentru parcursul avut cu naţionala sa la Euro, considerând că galezii au fost revelaţia turneului. Acel meci a fost unul special pentru Ronaldo, căci atunci s-a înregistrat singura victorie obţinută de Portugalia la acest turneu final al Campionatului European. Lusitanul a deschis scorul contra galezilor, printr-o superbă lovitură de cap, după ce s-a înălţat ca un baschetbalist în mijlocul careului adversarilor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net