Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a marcat un gol în minutul 50 al meciului cu Ţara Galilor din semifinalele Euro 2016 şi l-a egalat pe Michel Platini în fruntea clasamentului golgheterilor. Ambii au câte nouă reuşite.


Michel Platini a marcat nouă goluri la ediţia CE din 1984, iar Cristiano Ronaldo a înscris două goluri în 2004, unul în 2008, trei în 2012 şi trei la actualul turneu.

Portughezul îl poate depăşi pe Platini dacă va înscrie un gol şi finala Euro 2016.

"E plăcut să dobori recorduri, dar scopul era să ajungem în finală, atât pentru staff-ul tehnic, cât şi pentru mine şi colegii mei. Am doborât multe recorduri şi o să continui să fac acest lucru, dar în acest moment, repet, este important că am reuşit să ajungem în finală", a spus Cristiano Ronaldo.

Starul fotbalului a devenit primul jucător din ultimii 50 de ani care a marcat în două semifinale de Euro. El are 20 de meciuri jucate la CE, fiind în frunte şi la acest capitol. A depăşit şi recordul de selecţii pentru naţionala Portugaliei - 132 de meciuri, întrecându-l pe Luis Figo. De asemenea, a devenit primul jucător din istorie care a înscris în şapte partide diferite la Euro.

 
 
Loading...