Euro 2016 / Iordănescu, desfiinţat după egalul cu Elveţia: "A fost cuminţenia pământului!"

Ultima actualizare:
Anghel Iordanescu si familia lui
Anghel Iordanescu si familia lui

România a remizat cu Elveţia după ce a condus 57 de minute şi toată lumea a rămas cu acelaşi regret etern, care tinde să devină marcă dâmboviţeană înregistrată, că dacă am fi avut mai mult curaj, transmis de pe banca de rezervă, puteam obţine victoria.

Vinovat a fost găsit selecţionerul Anghel Iordănescu, cel care a fost atacat din toate părţile şi considerat un antrenor depăşit, venit abuziv dintr-o altă epocă. Lui i se reproşează lipsa de reacţie de după golul egalizator, lipsa curajului în efectuarea schimbărilor prin lăsarea pe bancă a lui Stanciu, Sânmărtean şi Alibec, dar şi oboseala jucătorilor, pusă pe seama antrenamentelor foarte dure din perioada pre-Euro.

"Ieri ne-a lipsit un pasator, un jucător care să dea ultima pasă și să bată loviturile libere. Noi le-am «retezat» capul unor astfel de jucători. Iordănescu a procedat bine că a făcut schimbări după meciul cu Franța pentru că nu trebuia să ne îmbătăm cu apă rece. Totuși, nu a făcut schimbările bune și inspirate. Trebuia să intre Sânmărtean în locul lui Stanciu. Orice atacant poate evolua cu Sânmărtean în spate. În plus, el poate juca și lângă Pintilii, ca mijlocaș central. Ce a făcut Keșeru în meciul cu Elveția o poate face mai bine Alibec", a spus Adrian Porumboiu, fostul patron al Vasluiului, la DolceSport.

Tehnicianul român a oferit faza zilei
Tehnicianul român a oferit faza zilei

Trebuia să punem probleme adversarului, nu am avut organizarea de joc din meciul cu Franța. Nu am avut siguranță, acum nu am mai putut să blocăm adversarul. Nu am păstrat ceea ce am făcut bun cu Franța. Am vrut să jucăm ofensiv cu Elveția, dar am făcut-o doar câteva minute. Au fost semne vizibile că am cedat din punct de vedere fizic. Nici Torje, nici Keșeru, nici Stancu, dar nici Chipciu nu erau în joc. Stancu a avut însă un plus, a mai ținut de minge. Trebuia băgat Stanciu! Eu consider că domnul Iordănescu a fost lipsit de reacție! Ne trebuia un jucător care să creeze puțin pericol, un jucător proaspăt, ma gândesc aici la Sânmărtean, Stanciu, poate Florin Andone. Iordănescu a venit cu 4 jucători noi la 4-5 zile, mi s-a părut destul de mult! Bine că am scos un punct, au fost plusuri și minusuri", a spus şi Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.


    Fanii l-au susţinut pe selecţioner înainte de Euro 2016, dar după egalul chinuit cu Elveţia şi l-au cam scos de la inimăCaptură DolceSport
Fanii l-au susţinut pe selecţioner înainte de Euro 2016, dar după egalul chinuit cu Elveţia şi l-au cam scos de la inimăCaptură DolceSport

Şi fanii au fost dezamăgiţi că n-am avut mai multă vână şi l-au ironizat pe site-urile de socializare pe selecţionerul nostru în vârstă de 66 de ani. "A fost cuminţenia pământului...sau mai bine spus, cuminţenia atacului. Nu ne mai trebuie opera lui Brâncuşi! Îl avem pe "Tata Puiu", care e acelaşi lucru", au spus suporterii naţionalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net