În meciul cu Elveţia, românii au acuzat probleme musculare, Pintilii, Raţ, Stancu sau Filip fiind printre „victime”. Mai mult, din minutul 60, fotbaliştii erau epuizaţi. Vina ar aparţine noii echipe medicale care nu asigură medicaţia şi recuperarea corectă după efort.


„Din 1990 încoace, niciodată nu s-a întâmplat ca naţionala să cadă total din minutul 60 - 65 şi să apară astfel de probleme musculare. Nu am avut niciodată aşa ceva, la nici un turneu. În 2008, am jucat cu Italia, campioana mondială, la trei zile după meciul cu Franţa. Aţi văzut vreo problemă pe teren? Echipa a terminat meciul la fel de proaspătă cum l-a început. Ei acum trebuiau să zbârnâie, la cinci zile distanţă între meciuri. Ai tot timpul să faci ce trebuie, dacă ştii”, a tunat ex-doctorul selecţionatei noastre, Pompiliu Popescu, la Digi Sport.

El a dezvăluit cauza: “Un staff medical bine pregătit poate chiar să acopere carenţele unui antrenor. Printr-o medicaţie corectă, modernă, prin procedeele de recuperare… Am informaţii că toate astea nu se fac cum trebuie, se fac experimente. Nu faci pregătirea pe genunchi. Pentru Burleanu şi restul, înlocuirea unui staff medical cu altul e acelaşi lucru cu a pune o piatră în locul unei alte pietre”. Pintilii a ieşit la pauza jocului cu Elveţia având probleme la adductori, Raţ are o contractură la bicepsul femural, Stancu are probleme musculare, iar Filip a simţit o înţepătură la coapsă.

pompiliu-popescu-89145151.jpg

doctor, nationala, accidentari
Fostul medic al «tricolorilor», Pompiliu Popescu, îi consideră vinovaţi pe cei din actualul staff fiindcă jucătorii s-au accidentat pe capete

 

Raţ e incert cu Albania

Dacă ceilalţi colegi ai săi care s-au resimţit după meciul cu Elveţia vor putea fi recuperaţi până poimâine la ora disputei cu Albania, apariţia pe teren a lui Răzvan Raţ e sub semnul întrebării. “E o problemă cu Raţ şi mi-e greu să spun acum care va fi starea sa”, a spus selecţionerul Iordănescu. Fundaşul aşteaptă rezultatul testului RMN pentru a se cunoaşte exact gravitatea accidentării, el suferind o contractură.

Loading...