Euro 2016 / Portugalia, regina norocoasă a Europei

Ultima actualizare:

    Portugalia a câştigat finala Euro 2016Foto: Getty
Portugalia a câştigat finala Euro 2016Foto: Getty

Europa fotbalistică are de duminică o nouă regină: Portugalia! Echipa cu startul cel mai greoi de la acest Euro 2016 a cucerit în premieră titlul continental, învingând cu scorul de 1-0, după prelungiri, formaţia ţării gazdă, Franţa.

Nimic nu părea să anunţe succesul uluitor al portughezilor de aseară. O formaţie care a câştigat o singură victorie în timpul regulamentar în 7 meciuri disputate! În grupe, lusitanii au fost o ruşine de echipă, calificându-se în optimi de pe locul 3, cu trei egaluri în faţa unor formaţii mult mai slab cotate. Apoi, în optimi au trecut de Croaţia abia în prelungiri, dar cu un gol venit după o bară a adversarilor, iar de sferturi au trecut după penalty-uri de Polonia. Abia în semifinale au obţinut singura victorie în timpul regulamentar, învingând cu 2-0 Ţara Galilor, aşa că nimeni nu le dădea prea mari şanse în faţa Franţei, o echipă mult mai ofensivă şi cu atuul a 60.000 de oameni care urmau să o încurajeze de la început până la sfârşit.

Mai mult, începutul finalei de aseară a fost unul negru pentru portughezi, marea lor vedetă, Cristiano Ronaldo, fiind accidentat mârşav de Payet în startul întâlnirii. Cu genunchiul lovit, Ronaldo nu a mai putut continua şi în minutul 25 a părăsit terenul cu lacrimi în ochi.

Evident, francezii au fost cei care au atacat, au ratat cele mai mari ocazii prin Griezmann şi a fost la câţiva centimetri de marele trofeu în chiar ultimele secunde ale timpului regulamentar, când Gignac a trimis balonul în bară!

Prelungirile păreau cadrul ideal pentru desăvârşirea triumfului Franţei, numai că, dacă în primele 15 minute gazdele l-au făcut din nou mare pe portarul portughezilor, Rui Patricio, partea a doua a prelungirilor a început incredibil, poate şi datorită faptului că în scurta pauză superstarul Cristiano Ronaldo s-a tranformat în antrenor şi şi-a încurajat coechipierii. Mai întâi, în minutul 108, Guerreiro a trimis balonul direct în transversală după o lovitură liberă, pentru ca după doar un minut, rezerva Eder să intre în istoria fotbalului printr-un şut de la aproximativ 20 de metri, fără speranţe pentru Lloris. Portugalia conducea cu 1-0 şi nimic nu s-a mai putut schimba în ciuda speranţelor fanilor gazdelor şi încercărilor fără rezultat ale fotbaliştilor francezi. Portugalia este noua regină a Europei, iar Cristiano Ronaldo a plâns pentru a doua oară în această seară. De data aceasta de fericire. Visul i-a devenit realitate, a cucerit un trofeu pentru ţara lui, intrând în istorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net