Finala Euro-2016 / Portugalia vrea primul său trofeu, Franţa luptă pentru al treilea

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo vrea să câştige primul său trofeu alături de echipa naţionalăFoto: AP
Cristiano Ronaldo vrea să câştige primul său trofeu alături de echipa naţionalăFoto: AP

Portugalia şi Franţa se întâlnesc diseară, de la ora 22.00, pe Stade de France, în finala Euro-2016, meciul fiind transmis de Pro TV şi Dolce Sport.

Portughezii au ca performanţă un loc doi ocupat la ediţia din 2004, iar francezii au câştigat Campionatul European în 1984 şi 2000, dar şi Cupa Mondială în 1998.

"Am spus dinainte că obiectivul nostru este să jucăm finala şi să o câştigăm. Suntem încrezători, pentru că vrem să îi facem fericiţi pe portughezi. Vrem să le dăm un motiv de bucurie. Nu cred că are sens să vorbim despre echipa Franţei. Toată lumea o cunoaşte foarte bine. Am spus încă de la început că există trei favorite la această competiţie: Franţa, Spania şi Germania. Şi mai erau alte candidate, inclusiv Portugalia, care poate chiar să câştige trofeul. Dacă ar trebui să fim atenţi la individualităţi, ne-am face griji în legătură cu toţi jucătorii. Ar trebui să spun numele fiecărui jucător din echipa Franţei. Franţa are jucători celebri, de calitate, care evoluează la echipe mari din întreaga lume. Fiecare poate face diferenţa, dar şi Portugalia are o echipă puternică, cu jucători care pot face diferenţa", a spus selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos.

De partea cealaltă, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a spus: "Avem oportunitatea de a deveni campioni europeni. Jucătorii ştiu că este un privilegiu faptul că joacă finala Euro-2016 acasă, la Paris. Nu am avut şansa să lucrăm la tactică de la semifinală, dar sunt încrezător că jucătorii mei vor fi pregătiţi pentru acest meci uriaş. Titlul obţinut de mine în 2000 aparţine trecutului. Aceasta este povestea lor (a jucătorilor). Eu fac parte din poveste, bineînţeles, pentru că sunt antrenorul. Faptul că am câştigat trofee majore ca jucător mă ajută, dar eu nu vorbesc niciodată despre trecut. Echipa Portugaliei are multă calitate şi nu a ajuns întâmplător în finală. La fel ca noi, portughezii au fost criticaţi la începutul turneului. La fel ca noi, au ajuns în finală. Sunt o echipă experimentată, care îşi poate modifica sistemul în funcţie de adversari".

Echipele probabile

Portugalia: Rui Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches - Nani, Ronaldo.

Franţa: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net