10 recorduri pe care le poate bate Liverpool în 2020

Ultima actualizare:

    Liverpool are 13 puncte avans față de Leicester, ocupanta locului secundFOTO: EPA
Liverpool are 13 puncte avans față de Leicester, ocupanta locului secundFOTO: EPA

Liverpool este echipa momentului în fotbalul mondial. Neînvinsă de peste un an în campionat, formația antrenată de Jurgen Klopp poate bate în acest sezon 10 recorduri incredibile pentru Premier League, cel mai puternic campionat de fotbal din lume. Cei de la ”The Sun” le-au trecut în revistă.

Cel mai bun start după 21 de partide în campionat. Cu 19 victorii și un egal obținute în primele 20 de meciuri ale primei ligi engleze, Liverpool mai are nevoie de o victorie azi, cu Tottenham, pentru a bate primul record: cele mai multe puncte după 21 de etape. ”Cromoranii” au acum 58, iar recordul e de 59, și a fost stabilit de Manchester City în 2017/ 2018.

Cele mai multe victorii consecutive acasă. Recordul e deținut de Manchester City, 20 la rând în intervalul 2011 – 2012. În prezent, Liverpool are 18 succese consecutive pe ”Anfield”, așa că pentru a deveni noua recordmenă trebuie să le învingă pe Manchester United, Southampton și West Ham.

Cele mai multe victorii consecutive. Tot City deține recordul victoriilor consecutive în campionat, cu 18 reușite. Acum, Liverpool are 11. Salah și colegii săi au fost aproape de egalarea recordului în toamna trecută. Ei aveau 17 succese la rând acumulate între martie și octombrie 2019, dar a venit egalul de pe ”Old Trafford”, cu Manchester United, și a stricat bucuria.

Cele mai puține înfrângeri într-un sezon. Aici Liverpool nu poate decât să egaleze recordul stability în campionatul 2003/ 2004 de Arsenal, prima și singura echipă care a terinat fără eșec campionatul în Anglia.

Cea mai lungă serie fără înfrângere. Aceiași ”tunari” de la Arsenal au avut o serie de 49 de meciuri fără înfrângere în perioada 2002 – 2004. Trupa lui Klopp a ajuns la 37 de partide fără eșec și ar putea stabili un nou record dacă termină campionatul neînvinși.

Cea mai lungă perioadă de timp fără eșec. Recordul e deținut de Arsenal: 537 de zile. Deocamdată, Liverpool a ajuns, la 2 ianuarie, la un an calendaristic fără înfrângere în Premier League. Dacă vor termina campionatul neînvinși, ”cormoranii” vor bate în iunie și acest record

Cele mai multe victorii într-un sezon. Și aici tot City e lider. În fiecare din ultimele două campionate, elevii lui Guardiola au câștigat 32 dintre cele 38 de meciuri disputate. Pentru a bate recordul, Liverpool trebuie să câștige 14 dintre cele 18 partide rămase de disputat.

Cele mai multe victorii acasă într-un sezon. Niciodată în istorie o echipă nu și-a câștigat toate meciurile disputate acasă într-un campionat. Recordul e de 18 victorii din 19 posibile și a fost reușit de Chelsea (2005/06), Manchester United (2010/11) și Manchester City (2011/12 și 2018/19).

Cele mai multe victorii în deplasare într-un sezon. Și aici tot City e recordmenă, cu 16 succese din 19 meciuri, obținute în urmă cu doi ani. Liverpool a ajuns la 9 succese din 10 posibile, așa că își permite să piardă două partide pentru a intra în legendă.

Cele mai multe puncte obținute într-un campionat. Liverpool ar putea bate cu ușurință și acest record. Dacă vor obține doar victorii până la finalul sezonului, ei vor ajunge la un total de 112. Recordul este de 98 și a fost stabilit anul trecut, de City. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net