120.000 € costă să pleci de la Steaua

Ultima actualizare:

    Raul Rusescu a plecat  de la Steaua fără să  primească prima pentru titlu (Foto: Răzvan Păsărică)
Raul Rusescu a plecat de la Steaua fără să primească prima pentru titlu (Foto: Răzvan Păsărică)

Gigi Becali le-a promis jucătorilor lui Laurenţiu Reghecampf 120.000 de euro dacă vor câştiga titlul în 2013. Acest lucru s-a întâmplat, dar patronul n-a sărit cu banii, ci a mai pus o condiţie în ultimul moment: accederea în grupele Ligii Campionilor. Şi acest obiectiv a fost atins, dar Steaua tot rău-platnică a rămas.

Niciun jucător nu şi-a luat încă prima întreagă, iar cei cu un statut şubred la echipă pot chiar să-şi ia adio de la bani. Cele mai grave cazuri sunt cele ale fotbaliştilor care au plecat deja, ale celor care vor să plece şi ale celor care au intrat în ultimul an de contract. Faţă de toţi, Steaua face presiuni pentru a renunţa la acei bani.

Aşa s-a întâmplat cu cei trei jucători de bază plecaţi de la echipă în ultimul an, Vlad Chiricheş, Raul Rusescu şi Alexandru Bourceanu, care au semnat lichidarea fără să-şi fi încasat banii cuveniţi. Niciunul dintre cei trei n-a făcut însă scandal, pentru că au primit probabil o sumă compensatorie de la Tottenham, Sevilla şi Trabzonspor.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Stefan Nikolici, care n-a fost lăsat să plece liber la Incheon, în China, până n-a renunţat şi el, în scris, la cei 120.000 de euro.

Mai grave tind însă să devină cazurile lui Adrian Cristea şi Mihai Răduţ, doi jucători cărora de asemenea li s-a cerut să semneze foaia magică dacă vor să meargă la alt club. „Prinţul" a refuzat însă, transferul său la Maccabi Petah Tikva a căzut în ultimul moment, iar Cristea s-a întors la Steaua.

Răduţ nu vrea nici el să piardă o asemenea sumă şi preferă să frece banca de rezerve, deşi Pandurii i-a făcut o ofertă concretă.

Cu ambii, dar şi cu alţii în cel mai probabil caz, se va ajunge la litigii la FIFA sau UEFA, dacă Steaua va refuza până la final să plătească ce datorează. Lăcomia conducătorilor şi patronului din Ghencea este însă de neînţeles, cu atât mai mult cu cât s-au încasat zeci de milioane de euro în ultimul an, din drepturi TV, participare în Liga Campionilor şi vânzarea de jucători pe sume foarte bune.

Mihai Stoica anunţase că perioada de transferuri s-a încheiat pentru Steaua, dar roş-albaştrii sunt pe cale să mai dea totuşi o lovitură pe ultima sută de metri. Gigi Becali a fost convins de necesitatea transferului lui Lucian Sânmărtean şi din închisoare şi-a dat acceptul pentru cumpărarea lui. Campioana va plăti 200.000 de euro către Vaslui, din care 50.000 de euro vor fi viraţi în contul jucătorului, care va încasa şi o primă de instalare de 100.000 de euro.

Echipa care a câştigat campionatul sezonul trecut se dezintegrează pas cu pas. Astfel, după plecările lui Rusescu, Chiricheş şi Bourceanu, un alt pilon de bază, portarul Ciprian Tătăruşanu, va merge şi el în străinătate, de această dată în Serie A. „Vă spun ceva în premieră acum. Şi transferul lui Tătăruşanu este rezolvat definitiv. A semnat, şi-a luat banul, tot, va juca la Fiorentina din vară. Lucrurile sunt clare", a spus Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF, care încă are surse la Steaua.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net