2 săptămâni pentru 3.000.000 €

Ultima actualizare:

    Gabi Tamaş  a înscris golul  victoriei Steleifoto: David Muntean
Gabi Tamaş a înscris golul victoriei Steleifoto: David Muntean

Victoriile senzaţionale cu Osmanlispor şi Austria Viena sunt deja istorie, iar până la meciurile decisive Villarreal – Steaua şi Astra – AS Roma au rămas mai puţin de două săptămâni. Dacă totul iese bine, atunci ambele formaţii româneşti vor fi mai bogate cu câte 1,5 milioane de euro.

Fotbalul românesc n-a mai avut de mult timp o seară magică, în care totul să meargă perfect. Din postura de echipe virtual eliminate, Steaua şi Astra au renăscut din propria cenuşă. Scenariile meciurilor de pe Arena Naţională şi de la Viena au fost identice. Băgaţi în corzi, antrenorii Reghecampf şi Şumudică au găsit în mod magistral soluţiile tactice pentru a întoarce deficitul de un gol de pe tabelă. Ca o coincidenţă fericită, atât Steaua, cât şi Astra au dat loviturile decisive în ultimele minute (86 Tamaş şi 88 Budescu). Mai mult, planetele s-au aliniat perfect pentru stelişti şi giurgiuveni, rezultatele din celelalte meciuri ieşind aşa cum trebuie. Pe de-o parte, FC Zürich a împărţit punctele cu Villarreal, iar AS Roma a ajuns matematic în 16-imi, urmând să abordeze mai lejer disputa de la 8 decembrie cu Astra. Dincolo de miza sportivă a unor calificări de prestigiu în primăvara europeană, Steaua şi Astra aruncă un ochi şi asupra aspectului financiar. „Am adus 400.000 de euro în ţara românească”, s-a lăudat Gigi Becali după victoria cu Osmanlispor, bani cu care UEFA plăteşte fiecare victorie în grupele Ligii Europa. Aceeaşi sumă va intra şi în vistieria Astrei, o mană cerească în condiţiile crizei prin care trece formaţia patronată de Ioan Niculae. Peste numai două săptămâni, bucuria celor doi investitori se poate tripla. În primul rând, alte două victorii, cu Villarreal, respectiv AS Roma, înseamnă alţi 360.000 de euro de căciulă. Ar fi rezultate sinonime cu calificarea în primăvară, dar şi cu alte două „bonusuri” pentru fiecare echipă. Unul pentru locul 1 sau 2 ocupat în grupă (500.000 sau 250.000 de euro) plus încă 500.000, bani garantaţi de prezenţa în 16-imi. La un calcul simplu, rezultă că cele două săptămâni (intervalul 24 noiembrie – 8 decembrie) pot aduce în fotbalul românesc aproximativ 3 milioane de euro. 

Ce bani poate lua Astra

  • Victorie cu Austria Viena  -  360.000
  • Victorie cu AS Roma  -  360.000
  • Locul 2 în grupă  -  250.000
  • Calificare în 16-imi  -  500.000
  • TOTAL  -  1.470.000

*sume exprimate în euro

simeon stalpnicul png

Cum se califică Astra

Victorie cu AS Roma

Egal sau înfrângere cu AS Roma, cu condiţia ca Austria Viena să nu câştige la Plzen

Ce bani poate lua Steaua

  • Victorie cu Osmanlispor  -  360.000
  • Victorie cu Villarreal  -  360.000
  • Locul 2 în grupă  -  250.000
  • Calificare în 16-imi  -  500.000
  • TOTAL  -  1.470.000
  • *sume exprimate în euro

simeon stalpnicul png

Cum se califică Steaua

Victorie cu Villarreal 

Egal cu goluri multe cu Villarreal (2-2, 3-3 etc.), cu condiţia ca Osmanlispor să câştige meciul de acasă cu FC Zürich

Jucătorilor români le prieşte Liga Europa

simeon stalpnicul png

Pe lângă Steaua şi Astra, aflate la un pas de calificare, ceilalţi români implicaţi în grupele Ligii Europa o duc la fel de bine în a doua competiţie continentală.

Vineri (25 noiembrie), au obţinut calificarea matematică în 16-imi cei doi internaţionali români de la Anderlecht, Nicuşor Stanciu şi Alex Chipciu. Doar Stanciu a jucat în meciul cu Gabala, Chipciu fiind accidentat. În primăvara Ligii Europa va fi cu sigurnaţă şi Mircea Lucescu cu echipa sa, Zenit, care are punctaj maxim în grupa sa. De asemenea, Ovidiu Hoban şi colegii săi de la Hapoel Beer Sheva au reuşit o victorie senzaţională cu Inter, 3-2, eliminându-i pe italieni. Şanse mari de calificare are şi Ciprian Tătăruşanu, care nu a jucat vineri în eşecul de acasă cu PAOK Salonic. Singurul român care nu se bucură de rezultate pozitive în Liga Europa este Ioan Hora, turcii de la Konyaspor fiind deja eliminaţi.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net