25 mai, data impusă de UEFA pentru ca federațiile să decidă dacă reiau campionatele

Ultima actualizare:

    CFR era lider în momentul întreruperii Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu
CFR era lider în momentul întreruperii Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu

UEFA a cerut federaţiilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

”În cazul în care o competiţie naţională trebuie întreruptă din motive legitime, UEFA cere explicaţii, până la 25 mai, în privinţa circumstanţelor care justifică o astfel de întrerupere şi să anunţe echipele pentru competiţiile intercluburi UEFA 2020-2021 în baza meritului sportiv în competiţiile naţionale 2019-2020”, a anunţat forul european.

Majoritatea campionatelor europene sunt suspendate din luna martie, din cauza epidemiei de coronavirus. Deocamdată, doar Olanda a anunțat că nu mai reia competiția și că nu acordă titlul. Belgia ar putea fi a doua țară unde se ia o asemenea decizie, așteptându-se doar ședința în care cluburile vor vota pentru suspendarea definitivă a campionatului.

În România, competiția ar trebui să se reia, conform dorinței LPF, în 6-7 iunie, sau cel mai târziu în 13-14 iunie. Totul depinde, însă, de evoluiția pandemiei de coronavirus de la noi din țară, dar și de măsurile de relaxare pe care le vor lua guvernanții.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net