3 obiective pentru Rădoi. Naționala de fotbal e obligată să facă un parcurs fără eroare în această toamnă pentru a rămâne în cursa de calificare la CM 2022

Ultima actualizare:

    Dennis Man se luptă pentru titularizare în echipa RomânieiFoto: Marian Burlacu
Dennis Man se luptă pentru titularizare în echipa RomânieiFoto: Marian Burlacu

Criticat de mulți, selecționerul nu-și mai permite pași greșiți. Mai mult decât atât, Mirel Rădoi e nevoit să joace la rezultat, dar și să formeze un grup omogen.

Iată care sunt obiectivele pe care trebuie să le atingă cel care a dus România în semifinalele CE de tineret, în 2019:Nouă puncte în următoarele trei meciuri. Cu doar trei puncte în primele trei runde, România e nevoită să recupereze terenul pierdut prin eșecul suferit în Armenia. Și pentru aceasta, naționala e obligată să câștige în Islanda și Macedonia de Nord, precum și cu Liechtenstein. Există și o variantă cu 7 puncte – un egal la Reykjavik sau la Skopje -, însă în acest caz calculele devin și mai complicate. Altfel, România trebuie să se revanșeze în fața Islandei pentru eșecul suferit toamna trecută, în „barajul” de calificare la Euro 2020. Și să confirme că victoria cu Macedonia de Nord n-a fost întâmplătoare. În ceea ce privește partida cu Liechtenstein, aceasta nu este câștigată dinainte. Și cum s-a dovedit că nu prea mai există echipe mici, trebuie tratată cu seriozitate.Cristalizarea unei formule de echipă. În anul de când a fost desemnat selecționer la prima reprezentativă, Mirel Rădoi a convocat 62 de fotbaliști! Un număr record, unul care nu e comparabil nici măcar cu timpurile în care se organizau frecvent meciuri de trial pentru desemnarea lotului. Criticat din acest punct de vedere, ex-stelistul e obligat să formeze un grup de jucători sau măcar să asigure axa echipei. Paradoxal, Rădoi a convocat șase debutanți pentru meciurile din această lună. Semn că nu renunță la promovarea unor elemente tinere. Ceea ce n-ar fi rău dacă aceste partide ar fi amicale. Cum nu sunt, Rădoi riscă foarte mult.Să aleagă între Man și Ianis Hagi. Cu excepția apărării, Rădoi dispune de o serie de jucători tineri și talentați în compartimentele din față. Fără să fie într-o situație ingrată din acest punct de vedere, selecționerul trebuie să se decidă pe cine va folosi, respectiv pe cine lasă pe bancă. Iar din punct de vedere statistic cei doi se aseamănă. Cel puțin în ultimul an. Fotbalistul Parmei a fost folosit în două partide din calificările pentru CE, în 3 din cele ale Mondialului din Qatar și în unul din Liga Națiunilor. Și a izbutit un singur gol. Jucătorul lui Rangers, în schimb, a bifat 10 meciuri în preliminariile Euro 2020 și alte două în cele ale CM 2022. Și a izbutit tot un gol, la București, cu Macedonia de Nord.Primul pas în materializarea acestui plan poate fi făcut în această seară (ora 21.45), la Laugardalsvollur (Reykjavik). Acolo, oamenii lui Rădoi pot să se revanșeze pentru eșecul (1-2) din octombrie 2020, care i-a împiedicat să rămână în cursa de calificare la Euro 2020.  

CM 2022 - preliminarii

Grupa JAstăzi (2 septembrie), ora 21.45Liechtenstein - GermaniaMacedonia de Nord - ArmeniaIslanda - România

Duminică, 5 septembrie, ora 21.45Islanda - Macedonia de NordRomânia - LiechtensteinGermania - Armenia

Miercuri, 8 septembrie, ora 21.45Armenia - LiechtensteinMacedonia de Nord - RomâniaIslanda - Germania

Clasament1. Armenia 9 puncte (+4)2. Macedonia de Nord 6 puncte (+5)3. Germania 6 puncte (+3)4. România 3 puncte (-1)5. Islanda 3 puncte (-2)6. Liechtenstein 0 puncte (-9)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net