3 pierderi într-o vară

Ultima actualizare:

    Daniel Pancu. Simbolul Rapidului s-a retras din activitate la 39 de aniFoto: Sportpictures.eu
Daniel Pancu. Simbolul Rapidului s-a retras din activitate la 39 de aniFoto: Sportpictures.eu

Fotbalul românesc e tot mai sărac din lipsa banilor, dar sărăceşte pe zi ce trece şi prin retragerea unor jucători care mai dădeau culoare Ligii I. Din păcate, în această pauză competiţională nu mai puţin de trei fotbalişti cu un total de 124 de selecţii la echipa naţională au spus stop.

Primul care a anunţat asta a fost Dorin Goian. Fostul internaţional cu 60 de prezenţe sub tricolor a ajuns la 36 de ani la final de contract cu grecii de la Asteras Tripolis. Aceştia nu i-au mai propus o prelungire, iar toate tentativele de a-şi găsi un nou angajament peste hotare s-au soldat cu eşecuri. În aceste condiţii, decât să se chinuie şi să piardă timpul pe la vreo insolventă din campionatul intern, mai bine s-a retras. 

„Am ajuns la 36 de ani şi nu mai vreau să joc în ţară. Din străinătate a fost foarte greu să mai primesc o ofertă care să mă motiveze să mai joc un an sau doi. Astfel, e foarte probabil ca în această vară să se încheie pentru mine fotbalul profesionist”, a declarat Goian, produs al Forestei Fălticeni, consacrat la Steaua, Palermo şi Glasgow Rangers.

În aceeaşi situaţie se găseşte şi fostul său coleg din Ghencea, Bănel Nicoliţă, doar că lui i se poate reproşa lipsa răbdării, pentru că n-are decât 31 de ani şi timp ar mai fi avut. Acesta a decis însă s-o ia din timp pe alt drum.

”Este un vis al meu, de când eram copil, să formez o echipă de fotbal competitivă la Făurei. Odată ce am avut acordul autorităţilor locale am început să mă ocup personal de acest proiect. Am luat-o de la zero, dar îmi place. Prefer asta în loc să mă chinui pe cine ştie unde”, a declarat Nicoliţă, 37 de selecţii la naţională şi trecut pe la Saint-Etienne şi Nantes.

Nu în ultimul rând, retragerea lui Daniel Pancu produce mari regrete, dar măcar el chiar are vârsta potrivită şi este forţat şi de problemele medicale. „Da, mă retrag la 39 de ani. 22 de ani de carieră neîntreruptă e un motiv de mândrie pentru mine. Eu îmi doream să mai joc, chiar în Giuleşti, dar Rapidul ăsta nu mai are nimic în comun cu Rapidul generaţiei mele şi am decis să plec”, a spus cel care a îmbrăcat de 27 de ori tricoul galben, dar şi pe cel al lui Beşiktaş şi Cesena.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net