5 lucruri inedite despre Andrei Ciobanu, eroul României în egalul cu Olanda de la Euro U21

Ultima actualizare:

    Andrei Ciobanu a executat perfect lovitura liberă contra OlandeiFOTO: AFP
Andrei Ciobanu a executat perfect lovitura liberă contra OlandeiFOTO: AFP

Naționala de tineret a României a făcut un meci foarte bun la debutul Campionatului European U21 și doar ghinionul a făcut ca ”tricolorii” să termine la egalitate, 1-1, cu Țările de Jos. Cel mai bun jucător al echipei noastre a fost Andrei Ciobanu, jucătorul de la Viitorul care a marcat unicul gol al formației lui Mutu, executând exceptional o lovitură liberă de la 20 m. Click! vă prezintă cinci lucruri inedite despre jucătorul în vârstă de 23 de ani.

A jucat doar la Viitorul. Andrei Ciobanu e originar din Bârlad, dar a jucat la Viitorul Constanța din 2010, de cândavea 12 ani. A debutat în prima ligă la 9 aprilie 2016, când avea 18 ani, în meciul pierdut cu 3-1 în fața Astrei, iar de atunci a devenit o prezență constantă în prima echipă. Interesant este că nu a primit nici un cartonaș roșu în cele 100 de meciuri disputate pe prima scenă.

Dorit de Betis Sevilla. Evoluțiile bune de la Viitorul nu i-au adus doar convocarea la naționala de tineret, dar l-au urcat pe lista de priorități a formației Betis Sevilla, din prima ligă spaniolă. Aceștia și-au exprimat interesul luna trecută, iar evoluțiile de la acest European ar putea grăbi transferul lui în Spania.

Hagi a lucrat cu el suplimentar loviturile libere. Golul marcat miercuri seară din lovitură liberă împotriva Olandei este unul dintre cele mai frumoase din istoria Campionatelor Europene. Biomecanica mișcării, lovirea mingii și traiectoria balonului au fost perfecte, execuția peste un zid în săritură și format din fundași înalți fiind una de predat la cursurile de fotbal. Tocmai de aceea, Ciobanu a fost întrebat dacă a „furat” meserie de la Gică Hagi. El a spus că nu a fost nevoie să fure, pentru că ”Regele” și-a arătat mereu disponibilitatea de a-l învăța pe el și pe coechipierii săi cum se execută loviturile libere. Mai mult, foarte des Hagi rămânea cu Ciobanu pentru a exersa astfel de execuții după terminarea antrenamentului.

Provine dintr-o familie de sportivi. Andrei Ciobanu a crescut într-o familie în care sportul era o adevărată religie. Ambii părinți au fost sportivi de performanță, tatăl jucând rugby, iar mama handbal, la echipele din orașul său natal, Bârlad.

Are de patru ani o iubită. În viața privată, Andrei este un tip foarte liniștit, care preferă să petreacă timpul liber în compania iubitei decât să iasă în oraș cu prietenii. El și Adelina sunt împreună de peste patru ani, iar tânăra lui iubită atrage privirile în fiecare clipă, fiind considerată una dintre cele mai frumoase iubite de fotbaliști din România.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net