5 motive pentru care Gică Hagi e cel mai potrivit ca selecționer

Ultima actualizare:

    Gică Hagi a mai fost selecționer în urmă cu 20 de aniFOTO: Sportpictures.eu
Gică Hagi a mai fost selecționer în urmă cu 20 de aniFOTO: Sportpictures.eu

După un nou dezastru al echipei naționale de fotbal a României – să termini în clasament după Macedonia de Nord asta înseamnă – selecționerul Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la cârma echipei. Drept urmare, au reînceput căutările pentru numirea unui antrenor care ne-ar putea califica la un turneu final. Gică Hagi este unul dintre favoriți și Click! vă spune de ce el e cel mai nimerit să ocupe postul.

1. Este un antrenor experimentat. Criticii vor spune că Gică Hagi (56 de ani) a mai fost selecționer pentru o scurtă perioadă și de numele lui se leagă prima ratare a calificării la Mondiale din această serie de șase care este parcă un blestem pentru fotbalul românesc. Numai că în 2001, atunci când România a pierdut barajul cu Slovenia, deși pornea ca mare favorită, el era la început de drum în antrenorat. De fapt nu mai antrenase pe nimeni. Acum, lucrurile sunt mult schimbate, ”Regele” fiind unul dintre cei mai valoroși antrenori români, lucru consființit nu doar de titlul de campion, de Cupa României și de Supercupa cucerite în anii trecuți, dar și din numărul mare de jucători crescuți la Academia sa.

2. A crescut o mare parte din jucătorii actualei naționale. Așa cum spuneam, Academia lui Gică Hagi a produs talente pe bandă rulantă, iar mare parte dintre jucătorii care acum evoluează sau sunt în vederile echipei naționale au fost formați la Viitorul. Tocmai de aceea, Gică Hagi este cel mai nimerit să lucreze cu ei, așa cum declara și fostul mare internațional Ionuț Lupescu duminică seară, la Telekom Sport: ”Îl puneai pe Gică Hagi, dacă era logic, că el a făcut 80% dintre jucătorii loturilor. El ar fi pe primul loc, dar logica nu există. E diferenţă între U21 şi un EURO la echipe mari”, a declarat actualul director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită.

3. Știe să lucreze cu jucătorii tineri. Gică Hagi s-a mai remarcat printr-un lucru rar în atrenorat: este unul dintre puținii tehnicieni români care știe și care adoră să lucreze cu tineri. Știe să-i motiveze, să-i trimită în luptă când nimeni nu le dă vreo șansă și tocmai de aceea ar fi selecționerul ideal. Pentru că la noi încă se încearcă să se facă acea trecere între generațiile participante la ultimele două turnee finale ale Euro U21 și jucătorii considerați consacrați.

4. A fost cel mai mare fotbalist român. Selecționerul este imaginea unei naționale pe plan extern, iar Gică Hagi este cel mai nimerit să ocupe acest post. Este și va rămâne pentru mult timp cel mai mare fotbalist român și chiar nimeni nu îl va putea contesta.

5. Iubește România și naționala din tot sufletul. Pentru Gică Hagi, naționala este sacră. A arătat-o și a declarat-o de atâtea ori, încât nu mai trebuie să demonstreze nimic în acest sens. Tocmai iubirea pentru tricolor ar putea să-l facă să accepte și un salariu mai mic decât ar cere contracandidații săi. Totul e ca oficialii FRF să-l contacteze cu adevărat și să-i demonstreze că îl vor la cârma primei reprezentative.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net