5 motive pentru care trebuie să ne temem de Finlanda

Ultima actualizare:

    De la Chipciu se aşteaptă o minune în meciul de diseară, de la HelsinkiFoto: David Muntean
De la Chipciu se aşteaptă o minune în meciul de diseară, de la HelsinkiFoto: David Muntean

Naţionala României a pierdut sâmbătă două puncte importante în drumul spre Euro 2016, pe care va încerca să le recupereze de la nordici. Finlandezii nu sunt însă o echipă de subestimat, iar dacă adăugăm la asta carenţele lui Raţ şi compania avem chiar motive să ne temem. Acestea sunt atât de ordin sportiv, cât şi extrafotbalistic, după cum urmează.

1. Jucăm pe un frig năprasnic. Diseară, la ora 21.45, când italianul Paolo Tagliavento va fluiera startul partidei de pe Stadionul Olimpic din Helsinki, termometrul va arăta maximum 4 grade Celsius. Jucătorii vor simţi un frig pe care niciunul din jucătorii noştri nu l-au mai experimentat în acest an. 

2. Tătăruşanu e ieşit din formă. Înainte de jocul cu Ungaria, Click! trecea ca primă problemă de rezolvat postul de portar. Din păcate, n-am scăpat. Rezerva de portar a Fiorentinei a dormit la şutul din minutul 82 al lui Dzsudzsak, făcând să ratăm victoria. Finlandezii joacă şi ei cu mingi lungi, centrări înalte şi şuturi de la distanţă, toate puncte vulnerabile ale lui Tătăruşanu.

3. Chiricheş a fost slab în dreapta. Un post unde Piţurcă a fost obligat să improvizeze la jocul cu Ungaria a fost cel de fundaş dreapta. Chiricheş a fost mutat acolo din centru, dar nu s-a simţit confortabil şi chiar a greşit de câteva ori grav. Piţi se gândeşte să schimbe şi să-l readucă pe Chiricheş în centru, lângă Grigore, iar pe dreapta să-l folosească pe Luchin. Stelistul e însă rezervă de mult timp.

4. Finlanda e redutabilă acasă. Un alt motiv pentru care tricolorii trebuie să trateze cu maximă seriozitate meciul e palmaresul nordicilor. Aceştia pierd foarte greu acasă, în ultimii trei ani doar granzi ca Spania, Franţa şi Olanda învingând la Helsinki în meciuri oficiale din preliminariile pentru Euro 2012 şi CM 2014. În rest, oamenii lui Paatelainen au făcut zile fripte oricărui adversar.

5. Au trei jucători foarte valoroşi. Trebuie să fim atenţi la finlandezi, care ne vor pune în faţă trei fotbalişti valoroşi. Căpitanul lor, Moisander, jucător de 7 milioane de euro, e de bază la Ajax. Mijlocaşul Eremenko, de la CSKA Moscova, e mai scump şi decât Chiricheş, 14 milioane de euro, iar fostul coleg al lui Marica de la Schalke, Pukki, va încerca să ne desfacă apărarea.

Raţ va juca meciul 100 pentru naţională

Partida din Finlanda reprezintă o bornă importantă în cariera căpitanului naţionalei, Răzvan Raţ. La Helsinki, fundaşul de 33 de ani al lui PAOK va bifa selecţia 100, fapt care îl face al cincilea jucător din istoria tricolorilor care atinge această cifră. În faţa lui e Bölöni, cu 102 convocări, număr pe care Raţ îl poate depăşi însă lejer în perioada următoare. Mai greu de atins este podiumul ocupat de Dorinel Munteanu, 134 de selecţii, Hagi, 124 de selecţii şi Gică Popescu, 115 selecţii. Raţ a debutat la naţională pe 8 februarie 2002, într-un meci cu Franţa, de pe Parc des Princes, pe când juca la Rapid. 

Piţurcă e dat ca şi plecat după meci

Telenovela plecării lui Victor Piţurcă la arabi iniţiată înainte de jocul din Grecia a fost reluată şi înaintea dublei cu Ungaria şi Finlanda. Presa saudită şi toată lumea fotbalistică din România crede însă că de această dată finalitatea va fi alta, respectiv despărţirea acestuia de naţională. Arabii de la Al-Ittihad au aşteptat o lună fără tehnician, refuzând antrenor după antrenor, doar ca să-l înscăuneze pe actualul selecţioner al României. Totul va fi parafat după ziua de azi, iar pe 14 noiembrie, la jocul cu Irlanda de Nord, de pe Arena Naţională, România poate fi condusă de pe bancă de altcineva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net