5 probleme de rezolvat până la meciul cu Ungaria

Ultima actualizare:

Fundaşul dreapta. România n-a mai avut de mult un fundaş dreapta valoros, naţionala fiind în ultimii ani obligată să se descurce cu tot felul de pariuri sau improvizaţii. Aşa va fi şi la meciul cu Ungaria, când pe acest post va juca fie Alexandru Măţel, de la Astra Giurgiu, fie Srdjan Luchin, de la Dinamo. Favorit e primul, care pare în formă după cele 7 meciuri din preliminariile Ligii Europa, dar Piţurcă trebuie să-l bage în şedinţă pe puşti, pentru că pe partea lui va juca Balasz Dzudzack, cel mai periculos jucător al Ungariei.

Dacă nu joacă Chiricheş, atunci cine? Cea mai arzătoare dintre probleme este de departe noul jucător al lui Tottenham. Chiricheş ar trebui să facă pereche în centrul apărării cu Dorin Goian, dar a venit la lot accidentat şi puţin ieşit din ritm după tevatura transferului în Anglia şi nu se ştie dacă va juca. Dacă nu va fi recuperat, atunci lângă Goian ar putea juca Valerică Găman sau Paul Papp.

Ambii sunt însă sub Chiricheş şi ar fi în premieră titulari la un meci atât de important. Mai mult, Găman are o formă oscilantă, iar Papp abia s-a impus la Chievo.

Raţ sau Latovlevici în stânga. Şi celălalt post de fundaş lateral este problematic. Asta pentru că niciuna dintre cele două variante nu pare a fi perfectă. Răzvan Raţ, jucător experimentat şi căpitan la ultimele acţiuni ale naţionalei, n-a prins însă niciun minut până acum la West Ham United şi nimeni nu ştie în ce formă e.

Latovlevici, varianta de rezervă, a impresionat la Steaua în acest start de sezon, dar la amicalul cu Slovacia, convocat şi titularizat în premieră a dezamăgit crunt. Astfel, orice va alege selecţionerul, va fi cu risc asumat.Popa sau Torje? O altă dilemă pe care Victor Piţurcă o are în acest moment este postul de mijlocaş dreapta. Suveran este acolo de obicei Gabriel Torje, dar acesta n-are meciuri oficiale în picioare, pentru că, nefăcând parte din planurile lui Udinese, n-a avut echipă până ieri, când a semnat în sfârşit cu Espanyol Barcelona. Varianta de rezervă este stelistul Adrian Popa, dar „Motoreta" a jucat foarte slab în acest start de sezon, nemaifiind jucătorul exploziv şi entuziasmant de anul trecut. Astfel, cel mai probabil pe acest post va apărea fostul dinamovist.

Cine joacă vârf împins? Piţurcă are de ales aici între Bogdan Stancu, Gigel Bucur şi Ciprian Marica. Primul nu se simte însă confortabil în această postură, la naţională el jucând în ultima vreme mai mult în linia a doua. Atacantul lui Kuban este o prezenţă nouă şi ar fi riscant să fie aruncat în luptă titular, iar Marica nu poate duce încă un meci întreg din cauza pregătirii fizice precare, făcută prin parcuri. În aceste condiţii, duelul pare să fie câştigat totuşi de atacantul lui Genclerbirligi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net