5 probleme pe care trebuie să le rezolve Cosmin Contra înainte de Liga Naţiunilor

Ultima actualizare:

    Vineri şi luni jucăm cu Muntenegru şi Serbia primele două partide din noua competiţie înfiinţată de UEFA, dar pentru a ne apropia Euro 2020 trebuie rezolvate câteva neajunsuri Foto Click!
Vineri şi luni jucăm cu Muntenegru şi Serbia primele două partide din noua competiţie înfiinţată de UEFA, dar pentru a ne apropia Euro 2020 trebuie rezolvate câteva neajunsuri Foto Click!

Peste România a mai trecut o vară în care nu a fost implicată la nivelul înalt al fotbalului şi pentru a nu mai experimenta această suferinţă trebuie să fructificăm de acum la maximum fiecare oportunitate. Prima care ni se iveşte este Liga Naţiunilor, o competiţie mai mult amicală, dar care oferă celor mai bune echipe şi un loc la Europeanul de peste doi ani. Sună bine, dar parcă iar nu ne prinde în cel mai bun moment.

Fundaşii centrali sunt din alt film. Primul lucru pe care trebuie să-l repare selecţionerul Cosmin Contra ţine de organizarea defensivă. Din acest compartiment trebuie să plece siguranţa echipei şi, deşi ca nume pare că stăm bine, mai ales în centru suntem de fapt descoperiţi. Acolo avem trei jucători de profil, Chiricheş, Bălaşa şi Săpunaru, dintre care doi nu se regăsesc. Căpitanul n-a prins din nou nici măcar un minut în primele trei etape din Serie A ale lui Napoli, iar FCSB-istul are pe conştiinţă eliminarea echipei sale din Liga Europa. Doar Săpunaru e pe val la Kayseri, dar e complicat de omogenizat cu unul dintre ceilalţi doi.

Lipsa minutelor pentru unii jucători. Echipa naţională nu trebuie să pună pe picioare fotbaliştii care o duc greu la echipele de club, dar din lipsă de opţiuni trebuie s-o facă şi pe asta. E însă greu să aştepţi ca aceşti jucători să vină de pe băncile de rezerve ale Europei şi să-ţi facă diferenţa în partidele internaţionale. În aceste situaţii se află Chiricheş, care poate fi subiectul unui studiu de caz cu ce i se întâmplă de ani de zile în Italia, dar şi Dorin Rotariu şi Alexandru Maxim, care n-au prins decât rar minute la Alkmaar şi Mainz, fapt care dovedeşte că nu sunt văzuţi drept jucători de primul 11.

Forma de moment a liderilor. Ca şi când n-ar fi de ajuns problema celor care nu au suficiente jocuri în picioare, nici cei cu ritm nu sunt la nivel înalt. Asta pentru că nu ne încălzeşte prea mult faptul că Chipciu, Stanciu şi Stoian joacă la Sparta Praga şi Crotone, dar nu sunt decisivi pentru echipele lor, ba dimpotrivă. Foştii FCSB-işti au marcat câte un singur gol în primele şapte etape ale ligii din Cehia şi mai bine se descurcă în acest campionat olteanul Băluţă, lider cu Slavia Praga.

Atacanţii nu prea găsesc poarta. Mari probleme avem şi în avamposturi, mai ales după retragerea lui Bogdan Stancu şi accidentarea lui Florin Andone. Dovadă este şi faptul că selecţionerul Cosmin Contra nu a avut decât două nume certe, Claudiu Keşeru şi George Ţucudean, iar pe al treilea, Drăguş, l-a luat parcă pentru a-i închide gura lui Hagi. Nici ei nu prea par însă marcatorii de care avem nevoie. Keşeru nu are decât trei goluri marcate în şapte etape la bulgari, ultimele două weekend-ul trecut cu o echipă de la retrogradare, iar Ţucudean nu a putut să treacă niciodată de apărătorii lui Dudelange. Astfel, cele cinci goluri ale sale din Liga 1 nu prea par mare scofală.

Naivităţi la fazele fixe. Au fost tot timpul o piatră de încercare pentru tricolori, dar acest aspect devine cu atât mai important cu cât evoluăm împotriva a două echipe din fosta Iugoslavie cu jucători puternici, de gabarit, şi cu un joc de cap senzaţional. Nu putem uita meciul cu Muntenegru din startul preliminariilor CM 2018, când Jovetic a levitat peste Chiricheş şi Dragoş Grigore şi a înscris cu capul furându-ne cele trei puncte  şi obligându-ne la un început prost de campanie care a continuat şi s-a terminat la fel de prost.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net