CFR, FCSB şi Craiova sunt în această ordine favorite la câştigarea campionatului, dar diferenţa este foarte mică şi în luptă poate reintra cu şanse mici, ca şi anul trecut, Viitorul lui Hagi. Astra şi Botoşani nu par nici să poată, nici să vrea neapărat titlul, cele două urmând probabil să arbitreze această luptă. Toate se bazează însă pe energia unor jucători în care s-au pus mari speranţe.


Ianis trebuie să-şi răsplătească tatăl. „Regele” şi-a ridicat în slăvi fiul, dar adevărul adevărat este că Ianis n-a trecut încă de statutul de promisiune. Forţat la Viitorul în sezonul 2015-2016, el nu s-a impus la Fiorentina şi l-a costat pe Hagi o avere pentru a-l repatria cu scopul de a-i oferi un nou început. Doi ani de antrenamente cu echipa mare a toscanilor ar fi trebuit să-l călească însă pe mijlocaşul în vârstă de 19 ani, iar Ianis ar trebui să ne arate în sfârşit că nu e doar „băiatu’ lui tata”, ci un fotbalist de sine stătător, cu şanse să-şi depăşească părintele. Cu siguranţă, el e pariul Viitorului în 2018.

Băluţă îmbogăţeşte Craiova? Mijlocaşul în vârstă de 24 de ani a fost motorul oltenilor în prima parte a campionatului şi rezultatele s-au văzut. Convocat la echipa naţională, curtat de toţi granzii din ţară şi ofertat din străinătate, Băluţă mai are nevoie de doar patru luni bune pentru ca toată lumea să-şi atingă scopul. O echipă din Germania e gata să dea pe el în jur de 4 milioane de euro şi dacă va continua să marcheze şi să paseze decisiv probabil Bundesliga scrie pe el. Dacă peste toate se aşează şi coroana de campion al României, atunci se poate vorbi chiar de mai mulţi bani.

baluta.jpg

Olteanul are mari şanse s-o părăseasca pe CSU dacă va continua evoluţiile din 2017
Foto Click!

Ioniţă, ai meritat milionul de euro? Un puşti pe care toată lumea va sta cu ochii în acest an e cu siguranţă Alexandru Ioniţă. Ajuns la CFR după un scandal monstru cu fosta echipă, Astra Giurgiu, mijlocaşul trebuie să demonstreze că a meritat banii, efortul, încrederea şi tot circul creat în jurul său. Fostul rapidist a fost decisiv în tur pentru trupa lui Edi Iordănescu, iar locul de play-off ocupat acum se datorează lui. Şi el îi datorează însă tehnicianului faptul că l-a forţat mereu, lucru la care nu se mai poate aştepta la Cluj, unde pentru a deveni titular incontestabil la Dan Petrescu e nevoie de multe lucruri.

ionita.jpg

Ioniţă a mers la CFR ca un star, dar rămâne de văzut dacă va beneficia de aceeaşi încredere
Foto Click!

Man e pomul lăudat, dar face şi mere? FCSB are cea mai mare aglomeraţie de staruri aduse cu mari eforturi financiare şi e logic să existe aşteptări de la toate. Totuşi, cei doi purtători ai numelui Denis au cele mai multe reflectoare pe ei, din diferite motive. Denis Man a avut un 2017 de senzaţie şi a fost mai decisiv pentru roş-albaştrii decât Budescu, Teixeira sau Coman, iar Gigi Becali l-a lăudat în multe rânduri. Man a făcut asta beneficiind de factorul surpriză, dar acum a devenit o certitudine şi toţi adversarii îl vor lua în serios. Astfel, e de văzut dacă se va mai remarca la fel şi cu o atenţie suplimentară acordată. Dacă da, atunci am făcut rost de un nou star.

alibec.jpg

Denis Alibec e cu siguranţă unul dintre cei mai datori jucători ai FCSB-ului
Foto Click!

Alibec e dator vândut. Celălalt Denis la care ne referim este, evident. Alibec. La el lucrurile stau însă altfel. Atacantul în vârstă de 27 de ani n-a marcat niciun gol în cele 22 de etape ale sezonului 2017-2018 şi răbdarea roş-albaştrilor e pe cale să expire. Fotbalistul a promis însă că va fi un alt jucător, dar ce vedem prin amicale îl contrazice, deocamdată. Că va redeveni omul de la Astra sau că va continua forma şi atitudinea din tur care îl vor elimina probabil din grup, ochii vor fi oricum aţintiţi mai mult spre el.

 
 
Loading...