573, stop joc pentru Mircea Lucescu!

Ultima actualizare:

    Lucescu a cucerit  Cupa UEFA, cel mai  important trofeu din  vitrina ŞahtioruluiFoto: AFP
Lucescu a cucerit Cupa UEFA, cel mai important trofeu din vitrina ŞahtioruluiFoto: AFP

Sâmbătă (21 mai), o dată cu finala Cupei Ucrainei dintre Şahtior şi Zoria Luhansk, s-a încheiat o eră pentru Mircea Lucescu şi pentru „minerii” din Doneţk. La 70 de ani, experimentatul antrenor român îşi va anunţa viitoarea destinaţie în următoarele zile.

Numărătoarea s-a oprit la cifra 573. Este numărul de meciuri cu care Mircea Lucescu va intra în cartea de istorie a echipei Şahtior Doneţk. Practic, „Il Luce” şi-a sacrificat o cincime din viaţă unei singure formaţii, performanţă cu care puţini antrenori din fotbalul modern se mai pot lăuda. De la data de 16 mai 2004, atunci când a debarcat în Ucraina, Lucescu a adus în vitrina clubului din Doneţk nu mai puţin de 21 de trofee până la finele Cupei de aseară. Bineînţeles, majoritatea au fost cucerite pe plan intern, Şahtior trecându-şi în palmares cu Lucescu la timonă 8 campionate din 12 posibile, restul de patru fiind lăsate „cadou” marii rivale Dinamo Kiev.


    Foto: AFP
Foto: AFP

Apoi, nea Mircea va pleca din Ucraina cu o salbă impresionantă de Cupe şi Supercupe. De departe cea mai frumoasă amintire va rămâne însă Cupa UEFA câştigată în 2009, an în care Şahtior s-a consacrat definitiv ca o forţă în fotbalul continental. Peste toate aceste trofee, Mircea Lucescu lasă în spate o muncă titanică şi o sumedenie de jucători (în special brazilieni) care s-au cizelat sub comanda sa, plecând ulterior pe bani frumoşi la echipe mari ale Europei. La capitolul regrete, „Il Luce” rămâne cu dezamăgirea că n-a mers până la capăt în Liga Campionilor, competiţie pe care şi-ar fi dorit enorm s-o câştige. Cel mai aproape a fost în sezonul 2010-2011, când Şahtior s-a oprit în sferturi, având ghinionul să dea peste Barcelona lui Messi şi Guardiola.

Pleacă la ruşi sau la turciPână ieri, Mircea Lucescu a evitat să comenteze pe marginea inevitabilei sale plecări de la cârma lui Şahtior. În schimb, pe surse, au apărut fel de fel de echipe interesate de serviciile celui mai titrat antrenor român din toate timpurile. În mod cert, Lucescu va avea de unde să aleagă, Turcia (Galatasaray sau Fenerbahce) ori Rusia (Zenit) fiind cele mai probabile destinaţii.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net