"6-6"! Italianul Montini, zar de fugă la Dinamo

Ultima actualizare:

    Montini a dat două goluri în meciul cu Poli Iaşi
Montini a dat două goluri în meciul cu Poli Iaşi

Mircea Rednic a dat „6-6” cu atacantul italian, care a marcat şase goluri în primele sale şase meciuri.

Dinamo mai speră la play-off în primul rând graţie lui Mattia Montini. De când a venit în România, vârful de 26 de ani a jucat în şase partide din Liga I, a punctat de şase ori, având o medie de un gol la 66 de minute.

3-0 cu Craiova în decembrie şi 3-0 acum cu Poli Iaşi sunt meciurile în care „noul Dinamo” inventat de Mircea Rednic a arătat că poate emite pretenţii la o calificare miraculoasă în play-off. În ambele partide precizate mai sus, eroul „câinilor” a fost atacantul Montini, italianul care le-a dat un hattrick oltenilor şi o „dublă” moldovenilor. Punând la socoteală şi golul din eşecul cu Viitorul (1-4), Montini a ajuns rapid la cota de şase goluri, în doar şase meciuri disputate. E un „6-6” ca la table, un zar de fugă cu care dinamoviştii speră în continuare să-şi salveze sezonul. „Dinamo e o echipă diferită acum, avem mai multă experienţă. O luăm pas cu pas, nu ştim ce va fi, dar vor merge până la capăt. Credem în calificarea în play-off, chiar dacă e greu”, a declarat Montini. Cu victoria de luni seară, alb-roşii s-au apropiat de plutonul echipelor care visează la ultimul loc de play-off, mai având de recuperat şapte puncte în ultimele patru etape ale sezonului regular. Cifra 6 se repetă obstinenţă în statisticile lui Montini. Astfel, pe lângă faptul că a dat şase goluri în şase meciuri, italianul a bifat până acum 396 de minute în Liga I, având o medie de un gol la 66 de minute.

Antrenorul Mircea Rednic a schimbat din temelii lotul lui Dinamo în ultimele luni, lucru care a dus la o statistică interesantă. Din cele 25 de goluri marcate de „câini” în 22 de runde, doar 11 aparţin unor fotbalişti care sunt legitimaţi în continuare la gruparea din „Ştefan cel Mare”. Astfel, cu şase goluri, Montini are mai multe reuşite decât restul colegilor de vestiar care au punctat în acest sezon, adică Popa (2 goluri), Nistor (1), Sorescu (1) şi Pesic (1).

Marcatorii lui Dinamo rămaşi în lot

Jucător        Goluri

Mattia Montini     6

Daniel Popa         2

Dan Nistor  1

Deian Sorescu      1

Ivan Pesic   1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net