6 „cai” frumoşi în Liga I. Campionatul e plin de foşti golgheteri

Ultima actualizare:

    Cristea a fost golgheter pentru Dinamo în 2010
Cristea a fost golgheter pentru Dinamo în 2010

Şase dintre foştii golgheteri ai campionatului sunt legitimaţi şi în prezent la echipe din prima ligă.

Repatrierea lui Ioan Hora la FCSB a ridicat numărul atacanţilor din Liga I care au în CV un titlu de golgheter. Ceilalţi cinci sunt Andrei Cristea, Rusescu, Llullaku, Ţucudean şi Gnohere.

Cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul românesc e acela oferit după contabilizarea golurilor marcate pe parcursul unui sezon. Câştigarea titlului de golgheter a fost mereu o trambulină perfectă pentru ridicarea cotei de piaţă şi prinderea unui transfer în străinătate. De cele mai multe ori, golgheterii Ligii I s-au întors însă în Liga I fără să facă prea multe valuri peste hotare. Aşa se face că în acest moment găsim în campionatul intern nu mai puţin de şase fotbalişti care au triumfat în trecut în ierarhia golgheterilor, în frunte cu ultima achiziţie a FCSB-ului, Ioan Hora, golgheter în 2015-2016, când evolua la Pandurii.

Cel mai longeviv e veteranul de 34 de ani Andrei Cristea, aureolat în stagiunea 2009-2010, în tricoul lui Dinamo. Perioada bună la gruparea din Ştefan cel Mare l-a ajutat pe Cristea să plece în Germania, la Karlrsuher, dar cariera sa a luat-o apoi în jos. Din fericire, Andrei Cristea şi-a regăsit simţul golului în ultimii ani petrecuţi la Iaşi, transferându-se în această iarnă la o echipă care trage la tiltu, CSU Craiova. Mai departe, Raul Rusescu a dat 21 de goluri într-un sezon de vis pentru FCSB (2012-2013), transferându-se la o formaţie de top a Europei, FC Sevilla. A fost o pălărie prea mare pentru Rusescu, care s-a întors la FCSB, în două „etape” diferite, mai întâi împrumut, apoi definitiv. Albanezul Azdren Llullaku de la Astra e un alt exemplu că golurile din Liga I nu ţin de cald afară. Golgheter în 2016-2017 în Liga I (pentru Gaz Metan), Llullaku a prins un contract mai bănos în Kazahstan, unde n-a impresionat deloc, revenind în România, după o scurtă escală în divizia a trei italiană. În ceea ce-i priveşte pe ultimii doi golgheteri, Ţucudean şi Gnohere (pe primul loc, la egalitate, în sezonul precedent), ei abia acum se pregătesc să facă mult aşteptatul pas spre alte zări. Dacă Ţucudean are ceva oferte interesante din Europa, „Bizonul” Gnohere va ajunge, cel mai probabil, în spaţiul arab.

Ei sunt foştii golgheteri prezenţi şi acum în Liga I

Jucător (Echipă)                                  Sezon      Goluri   Echipă actuală

Andrei Cristea (Dinamo)                    2009-2010    16      CSU Craiova

Raul Rusescu (FCSB)                          2012-2013    21      FCSB

Ioan Hora (Pandurii)                          2015-2016    19      FCSB

Azdren Llullaku (Gaz Metan)                2016-2017   16      Astra

George Ţucudean (Viitorul / CFR Cluj)  2017-2018  15      CFR Cluj

Harlem Gnohere (FCSB)                       2017-2018  15      FCSB

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net