6 echipe şi 2 tabere! Va fi „război rece” în play-off-ul Ligii I

Ultima actualizare:

    CFR Cluj şi FCSB sunt principalele candidate la câştigarea titlului
CFR Cluj şi FCSB sunt principalele candidate la câştigarea titlului

Cele şase echipe care vor lupta pentru titlu sunt împărţite în două tabere distincte, în funcţie de afinităţi.

CFR Cluj, Craiova şi Sepsi, pe de-o parte, respectiv FCSB, Astra şi Viitorul de cealaltă parte. Acestea sunt polurile de putere care ar putea influenţa ierarhia finală a campionatului într-un adevărat război rece, în funcţie de interesele de moment ale combatantelor.

Bătălia pentru titlu şi pentru calificarea în cupele europene se va da, ca de fiecare dată, atât în teren cât şi în afara lui. După înjumătăţirea punctelor adunate în sezonul regular, cele şase participante în play-off sunt întinse acum pe distanţa a doar opt puncte, de la liderul CFR (27 puncte) la locurile cinci şi şase ocupate de Viitorul şi Sepsi, ambele cu câte 19 puncte. Cum în joc mai sunt 10 etape şi 30 de puncte, nu putem spune că există vreo echipă care să nu aibă şanse, mai mari sau mai mici, la câştigarea titlului. Desigur, o dată cu trecerea rundelor, sita va cerne şi vom avea formaţii care vor ieşi din cursă şi care vor ,,arbitra” desfăşurarea ostilităţilor. E aproape sigur că în apropierea finalului de stagiune vor apărea diverse zvonuri şi scenarii privind echipe care trag pentru altele. Sunt jocuri de culise pe care le putem anticipa încă de pe-acum. Astfel, FCSB-ul lui Becali ar putea conta la un moment dat pe sprijinul Viitorului lui Hagi sau al Astrei lui Niculae, relaţiile dintre cele trei cluburi fiind destul de amicale. De partea cealaltă, o alianţă pe axa CFR – Sepsi n-ar trebui să ne mire, de această parte a baricadei putându-se alinia şi CSU Craiova, în cazul în care oltenii vor ieşi din calculele pentru întâietate.

Cupa României din acest an poate influenţa la rândul ei lupta la vârf din campionat, în condiţiile în care toate cele patru semifinaliste (CFR, Viitorul, Craiova şi Astra) s-au calificat şi în play-off-ul Ligii I. Semifinalele sunt programate în sistem tur-retur la începutul şi la sfârşitul lunii aprilie, o perioadă extrem de fierbinte în desfăşurarea play-off-ului. Astfel, ne putem aştepta ca unele echipe să se axeze exclusiv pe câştigarea Cupei şi pe intrarea în Liga Europa, tratând cu mai puţină determinare ultima parte a play-off-ului.

După victoria de duminică seară cu Sepsi (1-0), CFR Cluj va pleca de pe primul loc în play-off, cu un avantaj de două puncte faţă de FCSB, dar şi cu prioritate la egalitatea de puncte cu roş-albaştrii, acestora din urmă fiindu-le aplicată acea rotunjire de jumătate de punct. ,,E nedrept, nu înţeleg, nu ai nici un avantaj dacă eşti pe primul loc. Joci primele două meciuri în deplasare, ţi se iau punctele, iar în ultima etapă joci în deplasare cu echipa de pe locul doi”, a declarat golgheterul CFR-ului, George Ţucudean.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net