6 momente în care Alibec a ”sărit calul” la meciuri sau antrenamente

Ultima actualizare:

    Denis Alibec a dezamăgit la CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu
Denis Alibec a dezamăgit la CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu

Denis Alibec (31 de ani) a fost exclus din lotul campioanei, CFR Cluj, după un act de indisciplină cum doar în poveștile de pe vremuri mai poți auzi, nicidecum în sportul profesionist. Aceasta e doar ultima dintre boacănele căreia i-a căzut victimă unul dintre cei mai talentați, dar și indisciplinați jucători din ultimul deceniu. Click! vă prezintă, cele mai cunoscute dintre ele.

30 noiembrie 2021 - a fost exclus din lotul celor de la CFR Cluj. Începem cu cea mai recentă boacănă. În minutul 70 al partidei CFR Cluj – Academica Clinceni, scor 2-0, de luni, Alibec a plecat de pe banca de rezerve fără a-i cere acordul antrenorului Dan Petrescu. Acest lucru l-a înfuriat pe antrenorul clujenilor, care a decis excluderea atacantului din lor. „Şi-a aruncat tricoul pe bancă şi a plecat la vestiar. Nu a mai revenit pe teren. Un act de indisciplină. La CFR nu s-au întâmplat astfel de lucruri. Când au fost acte de indisciplină, nu la fel de grave ca acesta au fost trimişi la echipa a doua. Fotbalul nu e un joc individual. E scos din lot şi va fi penalizat conform regulamentului clubului”, a declarat pentru Digi Sport Bogdan Mara, directorul sportiv al celor de la CFR Cluj.

20 septembrie 2021 – a mers la Untold când colegii pierdeau cu FC Botoșani. În luna septembrie, Alibec șoca pe toată lumea, postând pe Instagram o fotografie de la Untold, chiar în timpul în care coechipierii săi de la CFR Cluj jucau și pierdeau cu FC Botoșani în Liga 1, scor 0-1. Nu a fost penalizat, dar a fost aspru criticat de toată lumea că nici măcar nu s-a uitat la meciul echipei sale.

14 mai 2018 – s-a certat cu antrenorul Nicolae Dică, fiind exclus din lot. Punctul final al carierei lui Alibec la FCSB a fost cearta avută cu antrenorul de atunci al echipei, Nicolae Dică. ”Gazeta Sporturilor” dezvăluia că la antrenamente atacantul a ripostat când Dică l-a corectat, după care tehnicianul a replicat: ”Să vorbești când oi da și tu vreun gol la Steaua!”. Atât i-a trebuit lui Alibec, care i-a răspuns: ”Să nu vorbesc eu? Dar tu de ce vorbești, mă? Ești o pușcărie de antrenor! Măcar să mă fi certat un antrenor bun, nu tu!”. Gigi Becali avea să confirme în vara aceea că acela a fost motivul pentru care l-a vândut pe fotbalist la Astra.

14 octombrie 2017 - a rupt o ușă de la vestiar după ce a fost înlocuit. Pe vremea când juca la FCSB, Alibec a fost schimbat în a doua repriză într-o remiză, 0-0, cu Voluntari, în deplasare. Supărat de decizia lui Dică, antrenor atunci, el a aruncat banderola de căpitan și a plecat direct la vestiare, unde a rupt o ușă. A fost exclus temporar din lot și amendat cu 75.000 de euro. ”Nu am avut atacant, am avut un atacant care dădea mingea la ei şi face mofturi. O să facă banca, o să stea pe bancă şi o să rupă banca cu piciorul. El crede că e copil, că toată lumea trebuie să îl alinte pe el. Nu o să mai fie alintat”, a declara patronul FCSB, Gigi Becali la finalul partidei. A doua zi, omul de afaceri a revenit și a anunțat și măsurile punitive: ”Am vorbit cu Dică după meci, era foarte supărat și el. Mi-a spus că Alibec nu mai există pentru el și că este exclus din lot de acum înainte. Îi respect decizia! Nu era antrenor Dică, dacă nu lua decizia asta. Dacă nu lua el decizia, o luam eu. Nu neapărat prestația m-a deranjat, dar după ce că nu joci, după ce risipești munca echipei, că Alibec era capătul de drum... tu ce faci? Banderola jos, rupe ușa, înjurăruri. Păi, unde te crezi, mă? El e singurul fotbalist din lume care nu trebuie schimbat și care trebuia să joace 90 de minute. Îmi pare rău, nu știam asta”, l-a ironizat atunci Becali pe Alibec într-o intervenție la Digi Sport.

26 iulie 2017 – criză de nervi la meciul cu Viktoria Plzen. Titular în meciul din cupele europene pe care FCSB l-a disputat contra cehilor de la Viktoria Plzen, Alibec a avut mai multe crize de nervi la adresa arbitrului, fiind înlocuit în minutul 52 de Nicolae Dică. „Alibec trebuie dus la psihiatru, să îi dea un medicament, să îl liniștească. Sunt cupe europene, ne face și de râs! Nu prin jocul lui, care e zero tăiat, ci prin aceste gesturi”, a spus, după meci, fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir.

10 iunie 2016 - ar fi fumat în pauza meciului de la Euro. În vara lui 2016, Alibec a participat cu naționala la turneul final al Campionatului European. El a fost acuzat că în pauza meciului de debut, România – Franța, scor 0-1, ar fi fumat în vestiar. Chiar dacă fotbalistul a negat tot ce s-a spus, nu iese niciodată fum fără foc…

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net