6 schimbări în 48 de zile. FCSB vrea totul, dar nu mai e cea din 2017

Ultima actualizare:

    FCSB începe azi lupta la titlu şi speră să fie mult mai eficientă decât în tur. Aşteptările sunt mari, dar şi riscurile, mai ales după ultimele transformări, nu toate pozitiveFoto Click!
FCSB începe azi lupta la titlu şi speră să fie mult mai eficientă decât în tur. Aşteptările sunt mari, dar şi riscurile, mai ales după ultimele transformări, nu toate pozitiveFoto Click!

Roş-albaştrii au fost tot timpul pomul lăudat la care s-a mers cu sacul, dar care nu prea dă roade. Şi pentru acest sezon am fost ameninţaţi cu un fotbal mirific, care nu a venit decât pe alocuri. Cele 14 etape rămase din sezon, serie care debutează azi la Mediaş, pot face diferenţa, dar FCSB nu mai e cea din tur. Iată prin ce a trecut echipa de la 17 decembrie încoace!

Dică a avut timp pentru omogenizare. FCSB a aşteptat cu nerăbdare pauza competiţională pentru că venirile din vara trecută s-au făcut cu foarte puţin timp înaintea startului meciurilor oficiale. Din acest motiv echipa a mers mult din inerţie, pe valoarea individuală a jucătorilor, şi o idee de joc a părut că le lipseşte roş-albaştrilor. Cantonamentele din Turcia şi Spania au reglat acest aspect şi Budescu şi compania ar trebui să pară mai legaţi de acum încolo.

Găman a rezolvat problema din apărare. Roş-albaştrii au avut în primele 22 de etape a doua cea mai bună apărare din Liga 1, cu 14 goluri primite. Totuşi, în meciurile mai grele, cu echipele din vârf, cum va mai juca încă 10 în play-off, s-a observat o panică mai ales pe zona centrală, unde nu s-a găsit încă un cuplu sudat. Cum Bălaşa şi Planic au probleme medicale, iar Larie şi Artur Jorge nu au dat satisfacţie, era nevoie de cineva de calibru, iar fostul campion cu Astra pare soluţia perfectă.

Nu l-a pierdut pe Gnohere. Gigi Becali e recunoscut ca un patron care nu ţine la niciun jucător în momentul când are pentru el o ofertă avantajoasă. O echipă din China i-a propus 2,5 milioane de euro pentru golgheterul francez, dar latifundiarul are marele merit că a refuzat, conştient că are nevoie de atacant în ce a mai rămas de jucat în acest sezon. Pentru 3 milioane de euro nu se ştie însă niciodată.

Niţă, cea mai mare pierdere

Alibec e la acelaşi nivel ca în 2017. Unul dintre motivele pentru care Gigi Becali l-a blocat pe Harlem Gnohere este acela că marele pariu, Denis Alibec, nu şi-a revenit încă. Deşi roş-albaştrii au promis că în aceste 48 de zile de vacanţă combinată cu pregătire vor reuşi să-l readucă pe atacant la forma care l-a consacrat la Astra, nu e cazul. Nici medical, nici sportiv, Alibec nu şi-a revenit şi pare să înceapă 2018 aşa cum a încheiat 2017.

Şi-au pierdut stabilitatea din poartă. FCSB avea dubluri aproape pe toate posturile, cu excepţia celui de portar, unde Florin Niţă a făcut o treabă excelentă în ultimii ani. Cele două milioane de euro venite de la Praga nu puteau fi însă ratate şi vicecampioana i-a dat drumul goalkeeper-ului adus gratis de la Chiajna. Astfel, începând cu partida de azi, de la Mediaş, şi până la ultimul meci pe viaţă şi pe moarte din play-off, FCSB va tremura pe mâinile lui Alexandru Vlad, un puşti talentat, dar fără experienţă.

Au 6 absenţe la debut. Timpul poate să rezolve multe la o echipă, dar nu chiar totul. În ciuda faptului că au trecut 48 de zile de la ultimul joc oficial, roş-albaştrii n-au reuşit să recupereze toţi jucătorii cu probleme. Planic e în refacere după ce şi-a rupt piciorul, Bălaşa are şi el o accidentare mai veche, pe Teixeria, la 37 de ani, încep să-l prindă din urmă rupturile musculare din întreaga carieră, Alibec nu trece peste pubalgia din tur, Tănase a venit de la Karabuk nepregătit, iar Gnohere e suspendat încă două etape pentru roşul încasat cu Viitorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net