6 ţepe istorice date de George Copos

Ultima actualizare:

    George Copos are de recuperat  de la Rapid peste  15 milioane €
George Copos are de recuperat de la Rapid peste 15 milioane €

George Copos a fost la Rapid şi înger, dar mai mult demon. Deşi a avut şi performanţe, acesta n-a rămas în istoria fotbalului nostru ca „Berlusconi din Giuleşti", ci ca unul din cei mai mari ţepari din câţi s-au văzut. Nu s-a abţinut nici în al doisprezecelea ceas, când o farsă telefonică a RTV a demonstrat sâmbătă că patronul ar vinde Rapidul oricui dă mai mult, deşi are deja o înţelegere cu Nicolae Cristescu, pe care ar trebui s-o semneze azi.

Într-un moment când Copos e aproape să scape de Rapid şi Rapid de Copos, vă prezentăm 6 din cele mai mari ţepe date de patron, mărturisite chiar de victime.

Gheorghe Ştefan „Pinalti". Patronul Ceahlăului Piatra Neamţ a fost unul dintre oamenii păcăliţi original de George Copos în transferul lui Adrian Iencsi. Fundaşul a venit în 1997 la Rapid pentru o sumă modică, de 100.000 de euro, dar Ceahlăul a ţinut 30% dintr-un eventual transfer în străinătate. „L-a dat la Spartak cu două milioane şi mi-e mi-a dat 40.000, că a spus că l-a vândut foarte ieftin. Când am aflat am înebunit. M-am întâlnit cu el la ziua lui Tăriceanu, fostul prim ministru, când era el mare vicepremier. I-am zis că e hoţ, că să-mi dea banii şi nu mai ştia cum să fugă de mine. Apoi, a jucat Rapid chiar într-o zi de Paşte la Piatra Neamţ. M-am trezit cu el la uşă cu un coş de savarine, de prăjituri şi l-am luat la înjurături. Şi soţia mi-a zis că să-l las că e Paştele şi nu e creştineşte, dar pe ăsta nu pot. N-am văzut în viaţa mea un aşa om", a dezvăluit acesta.

Florin Bratu. Fostul atacant a plecat de la Rapid la Galatasaray în 2003 şi în momentul când a semnat cu turcii mai avea de luat de la giuleşteni o sumă restantă de bani. Bineînţeles, nu i-a mai văzut niciodată. „Copos mă suna în fiecare zi să mă convingă să renunţ la ei. Dacă ajunsesem la mai bine, el aşa considera, că nu mi se mai cuveneau acei bani. Şi până la urmă i-am spus că nu-i mai vreau. Îmi doream şi eu să stau liniştit acolo unde eram, să nu mă mai tot streseze Copos. I-am spus: ok, renunţ la bani, dar nu procedaţi corect. În viaţă lucrurile se întorc", a declarat Bratu.

simeon stalpnicul png

Nicolae Manea. A jucat peste 220 de meciuri în tricoul Rapidului şi este o legendă vie a clubului. În cariera de antrenor a stat în două rânduri şi pe banca echipei sale de suflet, dar mandatul din 2009-2010 a fost un coşmar. „Mă suna disperat să mă pună antrenor că îl înjură galeria şi vrea să facă emulaţie în jurul unui rapidist adevărat, ca să-i liniştească. După ce le-a închis gura nu mai ştia cum să mă dea afară. A scăzut salariile tuturor din club cu 10%, iar mie mi-a luat direct 2.000 de euro. I-am zis şi eu atunci că nu plec nici de-al dracului. Să mă dea el afară dacă vrea. Ne-am certat două luni, dar până la urmă n-am vrut să fac rău echipei şi am plecat tot eu", a afirmat Manea.

Daniel Pancu. Idolul Giuleştiului a jucat în cinci rânduri la Rapid şi n-avea cum să scape nepăcălit la bani de George Copos. Cea mai tare ţeapă de care îşi aduce aminte „Pancone" datează însă din 2006, când a venit pentru un retur sub formă de împrumut de la Besiktas Istanbul.

simeon stalpnicul png

„Aveam la turci un salariu foarte bun, dar domnul Copos nu mai ştia cum să mă convingă să vin la Rapid, că luăm titlul, că mergem în Ligă. Am acceptat până la urmă şi trebuia ca Rapid să-mi plătească jumătate din salariu, iar Besiktas cealaltă jumătate. De la dânsul am primit o tranşă la început de aproximativ 100.000 de euro, mi-a mai dat apoi vreo 10.000 şi când m-am dus să iau şi restul de 75.000 de euro, erau trecuţi pe o firmă a lui care intrase în faliment şi n-am mai luat nimic", îşi aduce aminte atacantul.

Marius Şumudică. Rapidist pur sânge, Şumudică şi-a văzut visul cu ochii în 2010, când a fost numit antrenor al giuleştenilor. N-a încheiat însă sezonul pe bancă, fiind demis cu câteva etape înainte de final. Tehnicianul spune acum de ce. "În condiţiile în care calificam echipa în cupele europene, trebuia să primesc 80.000 de euro şi n-a vrut să-mi plătească banii. Apoi, din contractul individual reieşea că, dacă îndeplineam obiectivul acesta, se prelungea automat cu încă un an. În plus, când am plecat mai aveam de luat şi patru salarii dar nu se ştie dacă îi voi vedea vreodată. Oricum, prima de obiectiv s-a pierdut pe drum", a afirmat "Şumi-gol".

simeon stalpnicul png

Fathi Taher. Din top nu putea lipsi iordanianul care a încercat să cumpere Rapidul în 2008 şi care, cel puţin din punct de vedere al sumei, a rămas omul cel mai păcălit de George Copos din toţi cu cât a avut de-a face. Cele 8 milioane de euro investite nu le va mai vedea niciodată, iar el ştie asta. „Eu am venit cu sufletul deschis la Rapid, să fac bine, nu să fiu prostit. Tot m-a dus cu zăhărelul. În stitlul lui, că ăsta e stilul lui... să prostească lumea. M-a dus cu vorba de la o lună la alta, că-ţi dau peste o lună banii, peste un an şi acum nu mai am cum să văd ceva", a afirmat Taher.

Alţi oameni ţepuiţi de Copos

Ladislau Bölöni. Se înţelesese să vină la Rapid, dar Copos s-a răzgândit şi i-a anulat biletul când Bölöni era pe aeroport.Răzvan Lucescu. A venit la Rapid în două rânduri, având promisiunea că salariile jucătorilor vor fi la zi. Nu s-a întâmplat niciodată asta.Adrian Păunescu. Fostul poet, decedat în 2010, trebuia să primească de la George Copos 100.000 de euro pentru folosirea imnului „Suntem peste tot acasă", dar asta nu s-a întâmplat niciodată.Gigi Becali. Patronul Stelei a petrecut în trecut un sejur la hotelul lui Copos din Poiana Braşov, iar rapidistul i-a triplat nota de plată.Lutz Stache. Omul de afaceri german a fost târât prin România să cumpere Rapidul în 2009, dar deşi a semnat actele, Copos nu i-a dat clubul pentru că voia înainte toţi banii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net