7 momente ce definesc ura dintre Steaua şi Rapid

Ultima actualizare:
Cristea a fost peste Maftei în “dubla” din UEFA
Cristea a fost peste Maftei în “dubla” din UEFA

Steaua - Rapid este primul meci mare în 2015 pentru Liga I. Steliştii vor să-şi ţină fanii aproape după problemele de identintate, rapidiştii să plece cu dreptul în lupta pentru salvare, iar partida e de risc maxim, deşi nu e niciun trofeu pe masă.

Sferturile Cupei UEFA. Rapid părea în transă în sezonul ei magic de cupe europene, 2005-2006, şi nimic nu-i mai speria pe băieţii lui Răzvan Lucescu.. În sferturi, sorţii au stabilit însă un duel românesc, Rapid – Steaua. După 1-1 în Grant şi 0-0 pe Arena Naţională şi trei reprize din patru avute de Niculae şi compania la discreţie, Steaua lui Olăroiu a mers mai departe.Duelul din campionat „furat” de Steaua. Bomboana pe colivă în acel an a venit în lupta pentru titlul intern, care a fost câştigată tot de Steaua. Ziarele au scris că Gigi Becali a cumpărat în respectivul sezon tot, celebre fiind scenele când patronul Stelei alerga cu sacoşa de bani prin Bucureşti, după jucătorii Gloriei Bistriţa. Acest lucru a amărât şi mai mult sufletul tuturor rapidiştilor.I-au închis pe rapidişti în „cuşcă”. Deplasările Rapidului în Ghencea au fost tot timpul o aventură din care nu ştiau dacă se mai întorc întregi. A rămas în memoria tuturor iniţiativa roş-albaştrilor de la un meci din 2007, de a-i acoperi pe rivali cu o plasă montată peste toată peluza destinată lor. Rapidiştii au sărit să rupă „cuşca”, dar au obţinut doar un război cu jandarmii.

Au fost ţinuţi o oră lângă cimitir. Tot la mijlocul anilor 2000, cei aproximativ 1000 de rapidişti deplasaţi în Ghencea pentru un meci de campionat au fost ţinuţi după finalul partidei o oră în câmpul de lângă stadion, noaptea, în imediata proximitate a unui cimitir. Mulţi au fugit însă de sub supraveghere, au sărit gardul şi au ajuns acasă ca de pe front.Meme şi Becali au jignit non-stop. Ura rapidiştilor pentru stelişti a fost inflamată constant de atitutinea conducătorilor acestora din urmă. De departe cei mai răi au fost actualii puşcăriaşi, Mihai Stoica şi Gigi Becali, adică managerul general şi patronul clubului. Aceştia au ironizat şi jignit permanent tabăra rapidistă.„Bricheta” a dat foc definitiv relaţiilor. În primăvara lui 2008, când Rapid se bătea la titlu cu Steaua şi CFR, pe Giuleşti, gazdele au pierdut cu 3-0 la masa verde meciul cu roş-albaştrii, după ce o brichetă aruncată din tribună l-a lovit în cap pe centralul Alexandru Deaconu. În momentul când s-a întrerupt meciul, Rapid conducea cu 1-0 prin golul lui Săpunaru, care va juca şi diseară. Decizia comisiilor a fost considerată una dintre cele mai nedrepte din istorie.

Lovin s-a bucurat că Deaconu a fluierat prematur finalul jocului
Lovin s-a bucurat că Deaconu a fluierat prematur finalul jocului

I-au aruncat lui Reghecampf urină în cap. Cel mai tensionat meci din ultimii ani a avut loc în aprilie 2013, tot pe Giuleşti şi s-a încheiat 1-1. Meciul a fost întrerupt de mai multe ori după ce rapidiştii au aruncat din tribune cu tot ce le-a venit la mână, iar suporterii de la tribuna oficială au urinat în nişte pahare de Coca Cola şi i-au aruncat apoi totul în capul antrenorului Laurenţiu Reghecampf.


    Lovin s-a bucurat că Deaconu a fluierat prematur finalul jocului
Lovin s-a bucurat că Deaconu a fluierat prematur finalul jocului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net