În timp ce FCSB a redevenit lider după cinci ani, FC Dinamo nu izbutește să iasă din criză


Turul ediției 2020/2021 a Ligii 1 a ajuns la final, echipele luând o scurtă pauză până în a doua decadă a lunii ianuarie. Moment prielnic pentru a a ne aminti de surprizele anului acesta în primul eșalon fotbalistic de la noi.
Iată care au fost surprizele plăcute ale acestui an:
1. FCSB a revenit în prim-plan. 2020 a fost un an bun pentru gruparea roș-albastră, care a cucerit ediția 2019/2020 a Cupei României. Practic, acesta a fost primul trofeu dobândit după o pauză de cinci ani. În plus, oamenii lui Anton Petrea au reușit să termine turul ediției 2020/2021 a Ligii 1 pe primul loc. Ceea ce iarăși nu s-a mai întâmplat de prin 2014. Iar aceste performanțe le-a reușit un grup foarte tânăr de jucători. La ultimul meci, cel cu Sepsi, în echipă s-au aflat 7 fotbaliști care au respectat regula U21.  
2. CFR a luptat pe două „fronturi”. Așa cum s-a întâmplat și în 2019, ardelenii au avut o evoluție bună și în competițiile continentale, fiind singurii care au jucat în faza grupelor din Liga Europa. Doar neșansa din partida de la Berna a făcut ca ei să nu se califice în „primăvara europeană”. Și deși se află pe locul 3 în campionat, ei rămân în cursa pentru titlul de campioni cu șanse mari.
3. Clinceniul, pe loc de play-off. Promovată în elita fotbalului românesc în vara anului 2019, gruparea ilfoveană este revelația ediției în curs a Ligii 1. Oamenii lui Ilie Poenaru au avut evoluții foarte bune, izbutind să  câștige și în Bănie, cu o formație care se luptă pentru titlu. 
4. Săndoi a transformat Chindia. Cu toate că și-a disputat meciurile de acasă fie la Ploiești, fie la Giurgiu, formația dâmbovițeană nu numai că a izbutit să se țină departe de zona retrogradării,  ci a terminat turul pe locul 6, ultimul care asigură prezența în Play-Off. Iar aceste performanțe i se datorează în mare măsură antrenorului Emil Săndoi. 
La capitolul surprize neplăcute se află următoarele:
5. Criza de la FC Dinamo nu s-a încheiat. Preluată de un grup de spanioli la mijlocul verii, gruparea bucureșteană n-a izbutit să-și regăsească strălucirea. Neplătiți cu lunile, unii jucători au părăsit formația, iar ceilalți au supraviețuit grație primelor oferite de suporteri. Echipa ocupă locul 11 la final de tur, unul departe de așteptările fanilor.
6. Eșecuri în serie pentru UTA. Socotită inițial o surpriză plăcută a  acestei ediții de campionat, „Bătrâna Doamnă” a avut o serie de patru înfrângeri care au îndepărtat-o de zona Play-Off-ului. Mai cu seamă acel 0-6 cu Astra,  înregistrat la Arad, a stricat imaginea bună pe care trupa lui Laszlo Balint și-o făcuse toamna trecută. 
7. Dan Petrescu a plecat de la CFR. Cu trei titluri de campion cucerite în ultimii trei ani, precum și cu evoluții remarcabile în Liga Europa, bucureșteanul părea „antrenor pe viață” la gruparea clujeană. Problemele de efectiv din ultima vreme l-au făcut pe Petrescu să devină tot mai critic cu conducerea clubului. Iar părțile au decis să se despartă înaintea finalului de sezon. 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: