75.000 € pentru un gol

Ultima actualizare:

    Cristi Tănase  a ajuns în 2009 la  Steaua în schimbul  a două milioane de euro
Cristi Tănase a ajuns în 2009 la Steaua în schimbul a două milioane de euro

Cristi Tănase „mănâncă” banii Stelei, dar cu toate astea l-a asaltat cu telefoanele pe Piţurcă pentru a-l lua la Al-Ittihad. Afacerea nu s-a făcut, însă. Patronul Gigi Becali a cerut două milioane de euro pentru a mai recupera din pagubă, preţ exagerat pentru unul ca „Dodel”, şi, în plus mijlocaşul dorea şi el un milion salariul.

Finanţatorul roş-albaştrilor a crezut că a dat lovitura în 2009 atunci când l-a transferat pe Tănase de la FC Argeş pentru două milioane de euro. Totuşi, „Dodel” nu a confirmat şi în fiecare pauză se anunţa transferul său, însă niciodată nu s-a concretizat, mai ales că şefii cereau trei milioane de euro. În cele din urmă se mulţumeau şi cu suma plătită în 2009, dar nici în aceste condiţii nimeni nu-l dorea. Acum, la aproape 28 de ani, e tot mai greu să plece în străinătate şi nici măcar la arabi nu-şi găseşte loc. Mai mult, el s-a autopropus la diferite echipe, iar antrenorul celor de la Al-Ittihad, Victor Piţurcă, a confirmat: „Nu l-am vrut pe Tănase, dar el mă suna tot timpul”. Afacerea a picat pentru că saudiţii nu a vrut să achite două milioane de euro, atât cât cerea Becali şi a doua problemă a fost salariul! Tănase dorea un milion de euro, iar şeicii de la Al-Ittihad se gândeau la maximum 600.000, varianta confirmată şi de presa arabă. Aspectul cel mai important rămâne însă randamentul slab al mijlocaşului în acest sezon. El a apărut în 11 meciuri în Liga I şi a înscris doar de două ori, cu Chiajna şi CFR. A luat totuşi 150.000 de euro pentru prestaţia sa din tur, având o leafă de 300.000 de euro anual, adică fiecare gol al său l-a costat pe Gigi Becali 75.000 de euro. Cu un astfel de CV e greu de crezut că vreo echipă, fie ea şi din ţările exotice, s-ar înghesui să-l cumpere, deşi şefii abia aşteaptă să scape de el. „Tănase nu a avut niciodată o ofertă de la arabi, dar cred că şi-a făcut datoria la Steaua. Ar fi bine să i se găsească un contract într-un campionat mai bun, dar dacă nu se va reuşi, va rămâne acelaşi jucător de bază al nostru”, a spus preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală.

Lux în cantonamentul din Spania

Steliştii au ajuns la Oliva Nova, în Spania, acolo unde vor efectua stagiul de pregătire până la data de 22 ianuarie. Aici au parte de temperaturi de 20 de grade Celsius şi printre facilităţiile puse la dispoziţie de gazde găsesc patru terenuri de fotbal, un centru spa sau o sală de forţă ultramodernă. Gâlcă a programat câte două antrenamente zilnic, dar şi amicale cu Borussia Dortmund şi Shanghai Shenhua.

Steaua se transformă în FCSB

16 autocar steaua jpeg

Războiul cu MApN i-a obligat pe cei din Ghencea să-şi schimbe sigla, culorile şi numele. Au scos deja stema de pe autocar, echipament, site şi chiar de pe pagina de facebook, iar varianta de compromis pare a fi „FCSB”. „E ciudat. Să stai să nu se vadă Steaua, să acoperi, să pui leucoplast”, a comentat Adi Popa.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net