8 granzi au părăsit Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Meciul Valencia - Lyon  n-a mai contat decât  pentru palmares, ambele  echipe fiind eliminate  din Liga CampionilorFOTO: AP
Meciul Valencia - Lyon n-a mai contat decât pentru palmares, ambele echipe fiind eliminate din Liga CampionilorFOTO: AP

S-a încheiat faza grupelor sezonului 2015-2016, iar în cursa pentru cel mai râvnit trofeu intercluburi au rămas 16 echipe. Din fericire pentru dramatismul competiţiei, nu sunt toate dintre favoritele întrecerii.

De departe cea mai mare deziluzie este Manchester United, trupa lui Luis Van Gaal, triplă câştigătoare a competiţiei, nereuşind să prindă un loc în optimi. Deşi erau cotaţi cu prima şansă într-o grupă cu Wolfsburg, PSV Eindhoven şi CSKA Moscova, englezii au terminat pe locul trei, sub nemţi şi olandezi, şi se mulţumesc cu Liga Europa. Apoi, spaniolii au avut şi ei parte de un duş rece. Deşi au fost singurii care au început grupele cu cinci echipe, au rămas în cursă doar cu trei. 

Andaluzienii n-au prins unul din primele două locuri şi cad în competiţia lor favorită, urmaţi de Valencia, care a investit fără efect peste 100 de milioane de euro, dar a fost întrecută de Gent. Tot dezamăgiri au fost Bayer Leverkusen şi Borussia Mönchengladbach, care au lăsat Germania cu doar două echipe în optimi, dar şi francezii de la Lyon, codaşi în grupa H, de departe cea mai slabă dintre toate. Sub aşteptări a fost şi FC Porto, eliminată surprinzător de Dinamo Kiev, dar şi Şahtiorul lui Lucescu, care a avut însă scuza că a dat peste Real şi PSG. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net