Patru puncte din “dubla” cu Finlanda şi Insulele Feroe. Acesta era obiectivul “tricolorilor” pentru ultimele două jocuri din grupa de calificare la europeanul din Franţa, de anul viitor. Primul punct l-am obţinut, chinuit, acasă cu Finlanda, iar acum avem nevoie de o victorie în Feroe. Teoretic, avem şanse să mergem direct la turneul final şi dacă nu câştigăm duminică seară.


Irlanda de Nord a produs surpriza grupei, calificându-se de pe primul loc la Euro 2016, la 30 de ani de la ultima lor performanţă majoră. Pentru locul doi, care duce la turneul final, România se luptă de la distanţă cu Ungaria. Înaintea ultimelor jocuri din grupă, “tricolorii” lui Anghel Iordănescu sunt pe locul doi, cu 17 puncte, unul în plus faţă de vecinii maghiari. Ei au însă meci în deplasare la codaşa grupei, Grecia, care n-a acumulat decât trei puncte, în timp ce noi ne deplasăm în Feroe. Avem prima şansă să ne menţimen pe doi, pentru că depindem de rezultatul pe care-l obţinem duminică seara. Dacă batem, suntem calificaţi direct la Euro, fără să mai conteze rezultatul meciului Grecia-Ungaria.

Dacă facem egal, evităm barajul doar dacă Ungaria nu câştigă în Grecia sau Ucraina, Croaţia şi Albania (din celelalte grupe) nu-şi câştigă meciurile, caz în care am avea cel mai bun punctaj al unei echipe aflate pe locul trei şi mergem direct la turneul final.

Dacă pierdem, ajungem la Euro doar dacă pierde şi Ungaria, iar Ucraina, Irlanda, Croaţia şi Albania nu-şi câştigă meciurile. Am avea cel mai bun punctaj al unei echipe aflate pe locul trei şi mergem direct în Franţa.

 
 
Loading...