Acestea sunt marile umilinţe ale Stelei în Europa!

Ultima actualizare:

Steaua a fost victimă sigură în turul cu Manchester City, încă de la tragerea la sorţi preconizându-se un dezastru. Doar ei au negat însă evidenţa, s-au supraevaluat şi au vrut să se bată cu City de la egal la egal. A ieşit un dezastru total, încheiat cu scorul de 0-5, care aduce aminte de altele de acest gen. Iată-le pe cele mai dureroase!

  • Steaua – Manchester City 0-5. Cea mai recentă înfrângere europeană a Stelei. Englezii au marcat cinci goluri, au ratat două penalty-uri prin Aguero şi alte câteva ocazii, aşa că scorul putea fi mult mai mare. Returul, programat săptămâna viitoare, nu va putea decât, eventual, să mai spele din impresia nefavorabilă lăsată de români în prima manşă, căci problema calificării nu are cum să se mai pună.
  • Steaua – Chelsea, 0-4. S-a întâmplat în grupele Ligii Campionilor, sezonul 2013-2014, an în care românii i-au întâlnit pe englezi de patru ori. În primăvara lui 2013 s-au jucat optimile Ligii Europa, cu Steaua câştigând cu 1-0 la Bucureşti şi pierzând cu 3-1 la Londra. În toamnă lucrurile au fost însă mult mai complicate, iar Chelsea a dat de pământ cu trupa lui Reghecampf, care a încheiat ultima acea grupă E, completată de Schalke şi Basel.
  • Steaua – VFB Stuttgart, 1-5. S-a întâmplat în noiembrie 2011, în grupele Ligii Europa, iar victimă a fost tot Laurenţiu Reghecampf. Atunci, nemţii lui Bruno Labaddia au făcut instrucţie cu roş-albaştrii pe Arena Naţională, Tasci, Harnik, Sakai, dubla lui Okazaki şi golul de onoare al lui Mihai Costea stabilind scorul final. Steaua avea însă să treacă peste acest incident izolat şi să câştige grupa din care au mai făcut parte Molde şi Copenhaga.
  • Maccabi Haifa – Steaua, 5-0. Anul şi umilinţa pare să fi fost dictonul românilor în acea perioadă,  care cu doar un sezon în urmă au pierdut şi mai rău, în Israel, în grupele Ligii Europa. Anonimii Amasha, Katan, Taleb şi Vered au rupt poarta echipei antrenate atunci de Ilie Stan, scriind o nouă pagină neagră în istoria confruntărilor europene ale Stelei. În retur, românii au câştigat însă cu 4-2 şi au încheiat grupa pe 2, calificându-se în şaisprezecimi. 
  • PSG – Steaua, 5-0. Din bilanţul umilinţelor suferite de cea mai titrată echipă din România nu putea lipsi episodul Paris Saint Germain. În turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, sezonul 1997-1998, campioana noastră câştigase cu 3-0 la masa verde turul de la Bucureşti, pentru că francezii folosiseră un jucător suspendat, dar în retur a fost haos. Rai, Simone şi Maurice au perforat de cinci ori poarta lui Ritli şi au bifat una dintre cele mai mari dezamăgiri ale Stelei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net