Adio, FC Barcelona! 22 de ani scurşi într-o clipă pentru Andres Iniesta

Ultima actualizare:

    Andres Iniesta s-a despărţit de FC Barcelona după 22 de ani
Andres Iniesta s-a despărţit de FC Barcelona după 22 de ani

Mijlocaşul spaniol Andres Iniesta s-a despărţit într-un mod impresionant de FC Barcelona. A făcut-o singur, în linişte, la mijlocul terenului stadionului „Camp Nou”, golit de oameni.

China este destinaţia aleasă de Andres Iniesta (34 de ani) pentru a-şi încheia o carieră glorioasă, în care a jucat doar pentru singură echipă, FC Barcelona, adunând nu mai puţin de 32 de trofee. Duminică, la ultimul meci în tricoul blaugrana (1-0 pe teren propriu cu Sociedad), Iniesta a plâns ca un copil în minutul 82, atunci când a fost schimbat şi ovaţionat la scenă deschisă de peste 80.000 de spectatori. Emoţiile au continuat pentru „Don Andres” şi mult după finalul partidei. Astfel, târziu în noapte, în jurul orei locale 01.30, Iniesta a fost surprins pe gazonul arenei „Camp Nou”, la mijlocul terenului, reflectând minute bune la ceea ce i s-a întâmplat în ultimii 22 de ani.

De această dată, în tribunele imensului stadion din Barcelona nu mai era nimeni, iar luminile nocturnei erau stinse. „Inima mea va rămâne mereu aici”, a ţinut să declare Andres Iniesta. Deşi nu e catalan la origine, internaţionalul spaniol a ajuns în anul 1996 la grupele de copii şi juniori ale Barcelonei, celebra La Masia care l-a cizelat ca fotbalist. Cu patru ani mai în vârstă, fostul căpitan Xavi şi-a amintit de prima întâlnire cu Iniesta. „Eram la echipa de tineret, iar cineva din club mi-a zis că la grupele inferioare e un băiat care promite să fie cel mai bun”, a rememorat Xavi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net