Turcia avea la mâna ei calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, o victorie cu Islanda urmând s-o urce până cel puțin pe loc de baraj. La Eskisehir s-a întâmplat însă un dezastru!


Cu Mircea Lucescu suspendat și aflat doar a tribuna oficială din cauza circului cu arbitrii făcut în Ucraina, otomanii au dat cu mucii în fasole. După primele 45 de minute era deja 2-0 pentru scandinavi, datorită golurilor lui Gudmundsson și Bjarnason, și s-a terminat 3-0 pentru islandezi după ce Arnason a înfipt și el o dată, decisiv, cuțitul în turci, imediat după pauză. Astfel, ca și România, Turcia va încheia pe locul 4 grupa de calificare și așteaptă preliminariile Euro 2020. Într-un alt meci al grupei, Croația n-a reușit să învingă acasă Finlanda, nordicii egalând în minutul 90 și aruncându-i pe ex-iugoslavi la baraj. Asta pentru că e greu de crezut că Islanda se va împiedica de Kosovo, acasă, în ultimul meci.

Gafă mare a făcut și Italia, care a remizat la Torino cu Macedonia, scor 1-1. Pentru macaronari nu au fost însă implicații prea mari, aceștia știind deja că Spania a câștigat grupa și că ei vor juca barajul.

O surpriză mare poate fi considerată și înfrângerea Serbiei la Viena, scor 2-3, deși austriecii nu mai avea vreo șansă de calificare. Ivanovic și compania au totuși șansa să meargă direct la Mondial dacă vor învinge luni, la Belgrad, Georgia.

 
 
Loading...