Adio, Portugalia! Echipa lui Cristiano Ronaldo pleacă acasă de la CM 2014

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo a marcat, dar nu a reuşit să îşi ducă echipa în optimiFoto: Reuters
Cristiano Ronaldo a marcat, dar nu a reuşit să îşi ducă echipa în optimiFoto: Reuters

Considerată de mulţi drept una dintre echipele puternice de la Cupa Mondială, Portugalia pleacă acasă după faza grupelor.

Naţionala condusă din teren de Cristiano Ronaldo –marcator în timpul meciului de joi seară - a reuşit prima victorie din grupa G, 2-1 cu Ghana, succes care însă nu le-a fost suficient pentru a ajunge în optimi.

Înfrângerea în faţa lusitanilor i-a trimis înapoi în Africa pe ghanezi, care aveau promisă primă de calificare de 3 milioane de dolari cash.

Selecţionerul Portugaliei, Paulo Bento, a declarat, joi, după victoria din meciul cu Ghana, scor 2-1, că este trist pentru ratarea calificării în optimile de finală ale Cupei Mondiale, dar a precizat că nu va demisiona din funcţie, informează publicaţia Renascenca.

"Nu au trecut nici 24 de ore de când am spus că nu voi demisiona. Părerea mea nu s-a schimbat de atunci. Sunt trist că nu am reuşit să ne calificăm. Băieţii au depus mult efort, şi-au dorit calificarea, dar am plătit pentru greşelile făcute. Vom analiza ce nu a mers bine, dar trebuie să felicit echipele Germaniei şi Statelor Unite pentru calificare. Cred că înfrângerea din primul meci, 0-4 cu Germania, ne-a scăzut foarte mult încrederea. Dar am avut o reacţie pozitivă în partidele cu SUA şi Ghana", a spus Paulo Bento, conform Mediafax.

Germania şi-a respectat blazonul şi a învins SUA cu 1-0, după un gol dat de Thomas Muller, ajuns la patru reuşite. Nemţii au terminat astfel grupa pe primul loc, cu şapte puncte din trei partide.

Şi americanii merg mai departe, graţie golurile în plus marcate. Meciul echipei  lui Jurgen Klinsmann a fost vizionat şi de la mii de metri înălţime. Preşedintele SUA,  Barack Obama, a urmărit partida pe un televizor aflat la bordul avionului Air Force One, în timp ce se afla în drum spre Minneapolis.

Obama a urmărit meciul cu sufletul la gură
Obama a urmărit meciul cu sufletul la gură

Selecţionerul SUA, Jurgen Klinsmann, a declarat, joi, că echipa sa a obţinut o performanţă imensă prin calificarea în optimile Cupei Mondiale, după ce a ocupat locul doi în grupa G, din care au mai făcut parte Germania, Portugalia şi Ghana.

"Speram să scoatem un egal cu Germania, dar l-a început i-am respctat prea mult, am intrat prea greu în meci. Trebuie să creştem pentru optimi. Este o performanţă imensă pentru noi, toată lumea a spus că nu avem nicio şansă, dar am terminat pe doi. Am fost foarte bine pregătiţi din punct de vedere fizic, dar ar fi trebuie să avem mai multe ocazii. Acum am intrat în ritm, avem nevoie de toţi jucătorii din lot şi aşteptăm optimile. Howard estre liderul nostru, ai nevoie de unul dintre cei mai buni portari din lume şi asta avem. Suntem în optimi şi vom juca mult mai bine acolo", a declarat Klinsmann, potrivit Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net