Adio trist la naţională pentru David Villa, cel mai bun marcator din istoria Spaniei

Ultima actualizare:

    După ce a marcat un gol  fabulos contra australienilor,  „El Guaje” a fost schimbat  de selecţionerul Del Bosque,  decizie care l-a supărat teribilFoto: AFP
După ce a marcat un gol fabulos contra australienilor, „El Guaje” a fost schimbat de selecţionerul Del Bosque, decizie care l-a supărat teribilFoto: AFP

La finalul meciul Spaniei cu Australia (3-0), cel mai bun marcator din istoria ibericilor a plâns, aflat la ultima prezenţă la lot.

David Villa n-a avut parte de o retragere de la naţională aşa cum ar fi meritat.

Deja eliminată de la Mondial, Spania a părăsit turneul final cu fruntea sus, cu un 3-0 sec aplicat „cangurilor” din Australia. Meciul va rămâne însă în istoria naţionalei iberice ca ultima reprezentaţie a golgheterului David Villa.

Ajuns la 32 de ani şi transferat peste Ocean, la echipa New York City (care l-a împrumutat pentru jumătate de an la Melbourne, în Australia), „El Guaje” ştia că îi va fi imposibil să rămână în circuitul unei naţionale forţate să schimbe generaţiile.

Meciul de adio al lui David Villa a început perfect, cu un gol magnific, cu călcâiul, a 59-a reuşită a sa în tricoul Spaniei. În repriza a doua, selecţionerul Del Bosque l-a schimbat pe Villa cu Mata, o decizie neaşteptată în contextul de mai sus. „Nu, Mister, nu eu!”, s-a citit pe buzele atacantului iberic, şocat de această retragere oarecum forţată.

Ajuns pe bancă în aplauzele colegilor, David Villa nu şi-a stăpânit lacrimile, rămânând minute bune cu capul sprijinit în mâini. Culmea, Vicente del Bosque a declarat la final că nu ştia de faptul că meciul cu Australia era ultimul la naţională pentru Villa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net