Adrian Mutu a rămas cu buza umflată în ţară

Ultima actualizare:

    Mutu a jucat anul acesta mai puţin decât îşi imaginaFOTO: Sportpictures.eu
Mutu a jucat anul acesta mai puţin decât îşi imaginaFOTO: Sportpictures.eu

Câştigarea Cupei României cu ASA era ultima ocazie a lui Mutu de a ridica un trofeu deasupra capului. La 37 de ani, fostul internaţional speră să aibă mai mult succes ca antrenor.

În aproape două decenii de fotbal la cel mai înalt nivel, Adi Mutu a dat o sumedenie de goluri, dar nu se poate lăuda cu cucerirea vreunui titlu sau a vreunei Cupe. Jumătatea de an petrecută la Dinamo în sezonul 1999-2000, încheiat cu victoria “câinilor” în Liga I, e o palidă consolare. 

De la acea semiperformanţă, Mutu a trecut pe la mari echipe ale Europei (Inter, Parma, Chelsea, Juventus şi Fiorentina), dar n-a avut norocul să se bucure la finalul unei competiţii, pe plan intern sau european. 

Revenit în România, Adrian a eşuat în îndeplinirea obiectivelor mai întâi la Petrolul, iar acum la Târgu Mureş. La începutul anului, “Briliantul” lupta pe două fronturi cu ASA: în campionat a prins play-off-ul şi în Cupă urma semifinala cu CFR Cluj. 

Ardelenii s-au dovedit însă mai buni la capătul unei duble manşe în care Mutu a fost în teren timp de 30 de minute în tur (0-0) şi a urmărit de pe banca de rezerve eşecul (0-2) din returul disputat joi seară.

S-a propus antrenor la Viitorul lui Hagi

Fiind greu de crezut că va mai prinde un contract ca fotbalist în stagiunea următoare, Adi Mutu se concentrează pe viitorul parcurs ca tehnician. „Acum mă fascinează mai mult cariera de antrenor. Dacă Hagi pleacă la Rubin Kazan şi eu nu rămân la Târgu Mureş, aş vrea să mă lase pe mine să antrenez Viitorul. Sunt finul lui şi o să am grijă să fie totul aşa cum a lăsat el”, a declarat Mutu la finalul partidei cu CFR.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net