Adversari din spațiul ex-iugoslav pentru FCSB și FC Botoșani

Ultima actualizare:

    FCSB și FC Botoșani au început bine Liga 1, împărțind locul 1 cu Universitatea CraiovaFoto: sportpictures.eu
FCSB și FC Botoșani au început bine Liga 1, împărțind locul 1 cu Universitatea CraiovaFoto: sportpictures.eu

Reprezentante ale României în turul 2 preliminar al Ligii Europa la fotbal, FCSB și FC Botoșani și-au aflat, astăzi (luni, 31 august), adversarele. Acestea provin din spațiul ex-iugoslav. FCSB va juca în deplasare, cu Backa Topolo (Serbia), iar FC Botoșani va primi vizita lui Shkendija (Macedonia de Nord). Se va juca într-o singură manșă, în 17 septembrie.

Cap de serie, FCSB va înfrunta o formație clasată pe locul 4 în ediția 2019/2020 a campionatului din Serbia, după Steaua Roşie Belgrad, Partizan Belgrad şi Vojovidna Novi Sad. Acum, după şase etape disputate, Backa Topolo se află pe locul 10. FCSB ar mai fi putut să cadă fie cu OFI Creta (Grecia), fie cu Teuta (Albania). 

Fondată în 1913, când se numea Topolyai Sport Club, gruparea a activat în divizia a doua din Iugoslavia, în anii 80, ocupând locurile 8 (1981), 10 (1982), 14 (1983), 16 (1984) și 15 (1986), când a retrogradat.  Backa Topola evoluează în prima divizie din Serbia de anul trecut, iar în primul tur preliminar al ediției 2020/2021 a Ligii Europa, ea a trecut cu 2-0, în deplasare, de Petrocub Hîncești, din Republica Moldova. Fără să fie cap de serie, FC Botoşani va întâlni o grupare care a terminat pe poziția a 3-a în ediția precedentă a campionatului din Macedonia, după  Vardar Skopje și Sileks. Fudbalski Klub Shkëndija a fost fondată în 27 august 1979 și a ajuns în divizia a doua din Iugoslavia la finalul ediției 1980/1981. Participantă la campionatul Macedoniei de Nord de la prima ediție, în 1995/1996, a câștigat titlul în 2011, 2018 și 2019, ocupând locul 2 în 2016 și 2017. De asemenea, a cucerit Cupa Macedoniei de Nord în 2016 și 2018, precum și Supercupa în 2011. În ediția în curs, după trei etape, Shkendija este tot pe locul 3. 

La puțin timp după tragerea la sorți, patronul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat la Digi Sport: „Sunt foarte bucuros că jucăm acasă şi jucăm cu o echipă pe care, teoretic vorbind, putem să o învingem. Presiunea noastră este că dacă nu câştigăm, va fi mare tragedie. Devenim favoriţi, cel puţin pentru publicul local şi pentru cei care ne urmăresc şi ne iubesc. Este o sarcină foarte, foarte importantă să câştigăm meciul şi să mergem în turul al treilea. Sper ca Marius să-i motiveze pe toţi şi să mergem mai departe. Atât timp cât am bătut în Kazahstan şi cât timp reprezentăm România şi jucăm cu o echipă din Macedonia, care nu a fost campioană, asta înseamnă că trebuie să ne calificăm. Dacă nu ne calificăm e o problemă mare. Suntem condamnaţi să ne calificăm. Dacă nu utilizăm această şansă, vom fi pedepsiţi de Dumnezeu. Trebuie să fim în turul trei şi poate avem noroc şi mergem şi în play-off. Ar fi extraordinar să mergem mai departe. Este un an al nostru, cel puţin după tragerile la sorţi de până acum. Norocul pe care l-am avut în Kazahstan, când a ratat copilul ăla în ultima secundă, acum că avem o echipă accesibilă... Mai mult de atât nu pot decât să mă rog la Dumnezeu să ne ţină sănătoşi”. 

FC Botoșani se poate socoti mulțumită de tragerea la sorți în contextul în care celelalte două adversare posibile erau Bate Borisov (Belarus) și Partizan Belgrad (Serbia).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net