Al 3-lea an la rând în play-out? Meciul ultimei şanse pentru Dinamo

Ultima actualizare:

    Ioan Filip a jucat în meciul tur cu FC Botoşani
Ioan Filip a jucat în meciul tur cu FC Botoşani

Dacă nu câştigă joi la Botoşani, dinamoviştii îşi pot lua adio de la play-off pentru al treilea an la rând.

Ultima etapă din 2019 în Liga I se deschide la Botoşani, cu un meci de totul sau nimic pentru echipa lui Dusan Uhrin. Practic, orice alt rezultat decât victoria îi va arunca pe ,,câini” în play-out, aşa cum s-a întâmplat şi în precedentele două sezoane.

FC Botoşani – Dinamo e meciul în care se întâlnesc echipele aflate imediat sub „linia roşie” a locului 6, ambele sperând să urce în play-off la finalul sezonului regular. După pauza de iarnă mai sunt de jucat doar patru etape, astfel că dinamoviştilor a început să le fugă pământul de sub picioare, mai ales în contextul eşecurilor consecutive cu Hermannstadt (2-4) şi Sepsi (1-2). Astfel, tot ce a construit bun cehul Dusan Uhrin riscă să se prăbuşească exact ca un castel de nisip. Aflaţi la cinci puncte distanţă de poziţia visată, a şasea, ocupată deocamdată de Gaz Metan, dinamoviştii se agaţă încă de faptul că au şansa să joace în ultima rundă o „finală” pe terenul medieşenilor. Pentru a ajunge însă acolo, gruparea din Ştefan cel Mare e obligată să meargă ceas în etapele rămase, începând chiar din această seară, împotriva unei contracandidate.

La două puncte în spatele celor de la Botoşani, Dinamo îi poate depăşi pe moldoveni doar în cazul unei victorii. În caz contrar (egal sau victorie a gazdelor), formaţia antrenată de Marius Croitoru va rămâne în cursa pentru play-off şi va putea spera până la capăt, în condiţiile în care are un program abordabil în ultimele patru etape, contra unor echipe de play-out. ,,Nu e uşor să fii favorit în faţa lui Dinamo. Asta trebuie să îi oblige pe jucători şi să confirme calculele hârtiei”, a declarat Croitoru, a cărui echipă vine după două succese importante pe teren propriu, 1-0 cu Viitorul şi 2-1 cu CFR Cluj.

Cartonaşul roşu primit de căpitanul Dan Nistor în confruntarea cu Sepsi din etapa trecută e o grea lovitură pentru Dinamo în vederea meciului de la Botoşani. Singurul jucător de naţională al „câinilor” e şi în acest sezon principalul motor al dinamoviştilor, având în cont patru goluri marcate, dar mai ales 10 pase decisive, Nistor fiind lider în Liga I la capitolul „assist”-uri. Dacă Dinamo eşuează în tentativa de a prinde play-off-ul, e foarte probabil ca mijlocaşul de 31 de ani să accepte în această iarnă o altă provocare.

Ce meciuri mai are de jucat Dinamo

Etapa 22     FC Botoşani (d)

Etapa 23     Astra (a)

Etapa 24     Voluntari (d)

Etapa 25     FCSB (a)

Etapa 26     Gaz Metan (d)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net