Alex Mitriţă e ,,Messi de România”. Triplă de senzaţie a mijlocaşului român

Ultima actualizare:
gettyimages 1174653667 jpeg

După cele trei goluri reuşite în meciul cu Atlanta (4-1), mijlocaşul echipei New York City e comparat de anericani cu starul argentinian.

Alexandru Mitriţă (24 de ani) traversează o formă extraordinară peste Ocean, reuşind în luna septembrie să marcheze nu mai puţin de şase goluri în MLS. Ultimele trei au fost un hattrick spectaculos, în stilul lui Leo Messi.

Polemica din jurul neconvocării lui Mitriţă la naţională pentru ultimele meciuri din preliminariile Euro 2020 e tranşată chiar de fostul jucător al Craiovei, care a trimis încă trei ,,săgeţi” în direcţia selecţionerului Cosmin Contra. În noaptea de miercuri spre joi în România, Mitriţă a fost ,,one-man show” în America, reuşind să câştige de unul singur derby-ul Conferinţei de Est dintre New York City FC şi Atlanta United (4-1). În prima repriză, într-un interval de numai 20 de minute (14-34), românul a dus scorul la 3-0 cu o ,,triplă” de senzaţie. Primele două goluri au fost cu adevărat speciale, cu acţiuni individuale pornite de pe flancul stâng şi finalizate imparabil cu piciorul drept. Driblingurile în viteză şi precizia execuţiilor lui Mitriţă i-a făcut pe fanii americani să-l compare pe internaţionalul nostru cu Leo Messi, proaspăt încoronat cu titlul de cel mai valoros fotbalist din 2019.

Se bate pentru titlu în America

Presa americană e şi ea la picioarele lui Mitriţă. ,,Adus în februarie, nu de la unul dintre cluburile mari şi sexy din Europa, ci de la mai puţin strălucitoarea Universitatea Craiova, Mitriţă a fost eficient şi oportunist în victoria cu Atlanta. Primele două goluri au fost aproape identice, iar al treilea o combinaţie de noroc şi intuiţie. Într-un campionat plin de vedete, Mitriţă a dovedit un imens talent în găsirea spaţiilor din defensiva adversă”, au scris cei de la New York Times. Cu golurile mijlocaşului român, NYCFC şi-a cimentat poziţia de lider în clasamentul Eastern Conference, o poziţie privilegiată care asigură calificarea directă în semifinalele play-off-ului Conferinţei de Est. Din sezonul regular au mai rămas două etape, astfel că Mitriţă şi colegii săi se pregătesc de asaltul decisiv pentru titlul de campioană în MLS.

Per total, de la începutul anului, Alex Mitriţă a marcat 12 goluri în Major League Soccer (MLS), jumătate venind în luna septembrie, după ce selecţionerul naţionalei, Cosmin Contra, îl lăsase în afara lotului pentru meciurile cu Spania şi Malta. Rămâne de văzut ce va face acum ,,Guriţă” Contra, ştiindu-se faptul că între cei doi a intervenit un conflict în primăvară, la pauza confruntării cu Suedia din debutul preliminariilor Euro 2020. În luna octombrie, România are partide decisive cu Insulele Feroe şi Norvegia, iar Mitriţă se află deocamdată pe lista convocărilor de principiu, care poate suferi însă modificări.

La cel mai reuşit meci pentru gruparea din New York, Alex Mitriţă şi-a încântat fanii care l-au văzut în momentul transferului de la Craiova drept înlocuitor al cunoscutului atacant spaniol David Villa, golgheter al echipei în ultimii ani. ,,Nu mă pot compara cu David Villa, el e un jucător de top. Sunt fericit pentru primul meu hattrick aici, dar mai important decât golurile mele e victoria. Am jucat incredibil şi avem o echipă fantastică”, le-a spus Mitriţă americanilor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net