Finalist al Cupei Cehiei, Alexandru Băluţă (26 de ani) a anunţat, într-o postare pe contul său de Instagram, că nu va rămâne la Slovan Liberec. Craioveanul le-a mulţumit colegilor, antrenorilor şi fanilor pentru modul în care l-au tratat. Mijlocașul a disputat 28 de meciuri, a marcat 6 goluri și a dat tot atâtea pase decisive în anul competițional 2019/2020.


Băluță a menționat că finala Cupei Cehiei a fost ultima lui apariție la echipa din Liberec: „Le mulţumesc mult tuturor fanilor şi celor care iubesc această echipă extraordinară. În primul rând, vreau să le mulţumesc colegilor mei. Ei m-au ajutat mult şi mi-au arătat un mare respect tot timpul. Mulţumesc întregului staff de la Slovan Liberec. Nu voi uita niciodată nimic, iar respectul meu pentru această echipă va exista întotdeauna. Mi-au oferit şansă şi au apreciat calitatea mea şi munca mea de la început. Poate că nu am fost suficient de bun, dar am încercat să dau tot ce pot în fiecare zi şi am învăţat multe lucruri. Urez toate cele mai bune echipei! Meriţi mai mult decât anul acesta împreună! Îmi va fi dor!".
Alexandru Băluţă a jucat până în minutul 84 al finalei Cupei Cehiei, în care echipa sa, Slovan Liberec, a pierdut (1-2) în fața Spartei Praga, cu Florin Niţă rezervă. Acesta a fost împrumutat de Slavia Praga la echipa Slovan Liberec, care a ocupat locul 4 în prima ligă cehă. Internaţionalul român va reveni la campioana Cehiei, în lotul căreia se află Nicolae Stanciu. Fost jucător la Chindia Târgoviște (2011-2013) și Viitorul (2013/2014), Băluţă s-a consacrat la Universitatea Craiova, pentru care a jucat 141 de meciuri între 2014 și 2018, marcând 28 de goluri. În urmă cu doi ani, el a fost transferat la Slavia, pentru care a jucat 34 de partide, înscriind de 4 ori.

 
 
Loading...